3: Multimedieskatten er et oldtidslevn

Multimedieskatten hører fortiden til. Det mener teleselskabet 3, der har startet sin egen kampagne for at få den nye skat afskaffet.

Hvis der findes uenighed - så findes der også underskriftsindsamlinger.

Derfor er det ikke overraskende, at der er dukket en underskriftsindsamling op vedrørende den aktuelle multimedieskat.

Mere overraskende er det dog, at det er teleselskabet 3, der selv har taget initiativ til at råbe politikerne op.
Initiativet kommer, fordi 3's kunder er nogle af dem, der især bliver ramt af multimedieskatten.

Fra 2010 betyder ændringen, at bredbånd, mobiltelefon eller computer, beskattes af 5.000 kroner ekstra årligt, hvis arbejdsgiveren betaler regningen. Og det kan modarbejde 3's forsøg på at gøre den danske arbejdsstyrke mobil og fleksibel.

»Multimedieskatten er en skat på teknologi og viden, der skader det danske samfund...Det er en snæversynet og kortsigtet skatteløsning, som efter min mening bør afskaffes, endnu førend den er trådt i kraft,« siger Morten Christiansen, der er direktør for 3 Danmark.

»Multimedieskatten bunder i en antikveret tankegang, fra før alting blev mobilt. Hvis man sidder på arbejdet og arbejder på sin pc, er det gratis, mens hvis man tager samme pc med hjem og arbejder, så koster det på skattebilletten,« siger han.

Ifølge 3 rammer multimedieskatten ikke kun højtlønnede, veluddannede og funktionærer i det private erhvervsliv men også fabriksarbejdere, hjemmehjælpere og folkeskolelærere, der skal brugemobil eller internet for at passe deres arbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere