Tjen penge på at blogge

Nu kan bloggere tjene penge på at omtale bestemte produkter. Et nystartet firma tilbyder PayPal-kredit, hvis du nævner øl eller burgere.

OPDATERET: Blogosfæren er kendt for at være kritisk og ustyrlig af natur, men nu prøver flere firmaer at dressere flokken, så firmaernes produkter bliver omtalt i weblogs. Til gengæld er der kontant afregning.

Så hvis du tager et foto af din burger på McDonalds og efterfølgende poster det på din blog, vil firmaet CreamAID angiveligt belønne dig med 10 dollars, der indsættes på din PayPal-konto. På CreamAIDs hjemmeside skal man hente en smule kode, som skal ligge på bloggen.

En lignende kampagne har CreamAID med ølproducenten Heineken. McDonald og Heineken har dog intet med kampagnen at gøre. De to firmanavne er anvendt for at afprøve det nye koncept, skriver CreamAID på sin blog.

Blogkampagnen kræver ikke, at man nødvendigvis skal tale pænt om sit restaurationsbesøg eller øl - bloggerne opfordres udelukkende til at fortælle om deres oplevelse med produkterne. Og den tilgang er smart, mener Mikkel Svendsen, der er søgemaskineekspert.

Han skriver på sin blog - Demib.dk:

»Set fra McDonnalds side er dette koncept ikke helt dumt. Hvis det kan styres rigtigt, får de et blog-indlæg og et permanent link for 10 dollars. Det er ret godt! Forestil dig, hvis du selv eller en medarbejder skulle skaffe links til McDonnalds website. Hvis du dividerer den tid, det tager, med den timeløn du eller dine folk skal have, hvad tror du så manuel link-building vil koste? Sandsynligvis meget mere end 10 dollars per link.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere