Danske Micro Soft kæmper for ubrugt domæne-navn

11 år efter domænet blev registreret, er det stadigt ikke i brug. Nu har klagenævn mistet tålmodigheden.

I 1997 vandt det lille it-firma Sorø Micro Soft et slag med det store it-firma Microsoft Corp. om retten til navnet. Indehaveren af firmaet i Sorø, Henrik Schmidt, kunne nemlig dokumentere, at han drevet sit under samme navn siden 1979 – Microsoft var først blev officielt indkoorporeret som firma tre år forinden i USA.

Desværre for Henrik Schmidt fandtes begrebet internetdomæne ikke dengang for 31 år siden, så han kunne ikke sætte sig på web-adressen Microsoft.dk.

Men det lille sjællandske it-firma har sat sig på andre domæner, og dem vil Henrik Schmidt slås for.

Sagen handler om domænet plusbolig.dk. Det blev registreret af Sorø Micro Soft tilbage i 1999. Igennem nogle år har firmaet Plus Bolig A.m.b.a. forsøgt at få fat på den adresse - indtil videre forgæves. Men nu har Klagenævnet for Domænenavne
afgjort den seneste klagesag om Plusbolig.dk, og afgørelsen var denne gang ikke til it-firmaets fordel.

Sorø Micro Soft vandt ellers en sag ved klagenævnet i 2004, hvor Plus Bolig A.m.b.a. første gang havde forsøgt at overtage domænet. It-firmaet forklarede nemlig, at man havde tænkt sig at bruge navnet til til en ny tjeneste, der var under udarbejdelse, nemlig en database over boliger, der er til salg.

Klagenævnet undrede sig den gang over, at databasen over boliger endnu ikke var blevet færdig, selvom der var gået fem år siden domænet blev registreret. Men man mente ikke at kunne udelukke de forklaringer på forsinkelsen, som Sorø Micro Soft var kommet med, og dermed blev Plus Bolig A.m.b.a's krav om at få domænet afvist.

Da Plus Bolig A.m.b.a. i år kunne se, at der stadig ikke var aktivitet på sitet plusbolig,dk, startede man endnu en gang en sag ved domæneklagenævnet.

Også denne gang måtte klagenævnet notere sig, at udviklingen af planlagte aktiviteter i Sorø-firmaet foregik med en påfaldende sendrægtighed. Selv 11 år efter donænenavnets registrering var det stadig ikke taget i brug.

Da Sorø Micro Soft desuden havde undladt at reagere på domæneklagenævnets henvendelse, valgte klagenævnet at lade afgørelsen at gå imod it-firmaet.

Men Sorø-firmaet giver ikke op uden sværdslag.

”Vi afleverer ikke det domæne. Så må de i retten med det – vi giver os ikke uden kamp,” siger Henrik Schmidt til ComON.

Han insisterer på, at det skam stadig er meget relevant for Sorø Micro Soft at udnytte domænet. Databasen over huse til salg har blot ladet vente på sig.

Men 11 år – det er da umanerlig lang tid at være om det?

”Joh, men så må du tænke på, at der har været finanskrise. Og nu er ved vi at tale med en investor fra Dubai, der skal hjælpe os med at få gang idet,” siger den ihærdige men langsomtarbejdende domæne-ejer fra Sorø.

Henrik Schmidt er i dag 44 år. Sorø Micro Soft stiftede han, da han var 13 år gammel, og havde dengang sin far til at agere direktør. Selskabet leverer it-ydelser til små og mellemstore virksomheder på Sjælland, der ikke har egen it-afdeling. På hjemmesiden, - der altså ikke er Microsoft.dk men SMS-online.dk, får man at vide, at Sorø Micro Soft og det lidt større firma Microsoft, der er stiftet af  Bill Gates, i dag er gode venner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere