EU forlænger copyright på musik til 70 år

Et flertal i EU-parlamentet har stemt for at forlænge copyright-fristen for musik til 70 år.

I denne uge har EU-parlamentet stemt om at forlænge copyright-fristen for musik fra de nuværende 50 år. EU-Kommissionen ønskede at fristen skulle forlænges til 95 år og dette ønske fik også støtte fra parlamentets juridiske udvalg i februar. Men et stort flertal i EU-parlamentet har nu vedtaget, at fristen kun skal forlænges til 70 år.

Det internationale musikforbund, IFPI, har kæmpet for at få forlænget copyright-fristen - og dermed forhindre, at musikoptagelser som er ældre end 50 år kan distribueres frit på nettet.

Kritikere mener, at forlængelsen især hjælper de fire store pladeselskaber Universal Music, Sony/BMG, Warner Music og EMI, som systematisk har opkøbt rettighederne til musik fra det 20. århundrede.

EU-parlamentet har dog forsøgt at forhindre dette med en tilføjelse, som betyder at 20 pct. af indtægterne der henrører fra forlængelsen skal betales til en fond, der er øremærket til de såkaldte session musicans - altså musikere, som er hyret til at spille i baggrunden.

Der er desuden tilføjet en sektion til det oprindelige tekst, som skal forhindre at pladeselskaberne kan bruge eksisterende buy out-kontrakter til at stikke de ekstra royalty-indtægter i egen lomme i stedet for at betale dem videre til kunsterne.

Samtidig opfordres EU-Kommissionen til at undersøge om en lignende forlængelse af copyright-fristerne også skal gennemføres for audiovisuelle værker, altså film.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere