DBA.dk uden brugerbetaling fik dobbelt besøgstal

Den Blå Avis skal udbetale flere millioner kroner til de brugere, der havde betalt for deres konto. Men den øgede trafik skal hurtigt betale den regning.

I starten af december valgte Den Blå Avis at gøre det gratis at handle på portalen for private. Det har givet en økonomisk øretæve - men også en positiv effekt.

Den Blå Avis måtte nemlig hive tegnedrengen frem og tilbagebetale cirka seks millioner kroner til danskere, der allerede havde betalt for at få adgang til at se kontaktinfo på dba-annoncer - hvilket nu er gratis for alle.

Men alligevel kunne det godt betale sig at skrotte betalingskonceptet, mener Den Blå Avis.

Trafikken steg for eksempel fra 450.000 til 746.000 besøgende, siden adgangen blev låst op, fortæller Steen Trier, der er markedsdirektør i DBA.

Den høje trafik skal gøre op for den tabte indtægt. For eksempel gennem øget banner-annoncesalg men også via øget salg af special-annoncer.

»Vi tjener dels på, at folk betaler for særannoncer, dels på bannere. Og når trafikken vokser, regner vi med at endnu flere vil betale for at få en særlig placering, der skiller deres annonce lidt ud fra mængden,« siger Steen Trier.

DBA's overvejelser med at gøre siden gratis bygger på en kalkule om, at man kan nå helt op på 1,3 millioner besøgende om måneden - sagt på en anden måde: I top fem på FDIMs liste over de mest besøgte danske sider. I dag har DBA lige under en million besøg om måneden ifølge de seneste tal fra FDIM.

Tabet af indtægt fra brugerbetaling forventes genoprettet via øget indkomst fra annoncesalget allerede i 2009.

Den forventede fremgang hos Den Blå Avis skal fortsætte fremgangen, som firmaet har noteret i år. Lige nu er der over 400.000 annoncer på Dba.dk, hvilket er en stigning på 46 procent i forhold til sidste år.

Det er især kategorierne med boligtilbehør, tøj, dvd, tv, musik, computer og telefoni, der mærker stigende interesse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere