Tele2 vender på tallerken i sag om central mail-scanning

Tele2 indfører nu obligatorisk virus-scanning og filtrering af spam på alle e-mails. Det sker i forlængelse af videnskabsminister Helge Sanders opfordring til branchen om at bekæmpe spam og virus, der i store mængder plager de danske forbrugere.

Først afviste de ideen, men nu går teleselskabet Tele2 alligevel i gang med automatisk at scanne alle deres kunders mails for virus og spam.

»Populært sagt kan vi sammenligne internettet med en motorvej, hvor spam er hurtigkørende biler, og virus er lastbiler med farligt gods. Vi skal gøre det så sikkert som muligt for bilisterne at færdes på IT-motorvejen. Den løsning vi nu indfører beskytter forbrugerne mod op til 90 % af alt spam og optimerer beskyttelsen mod virus,« siger markedsdirektør Thomas Nistrup fra Tele2.

Selskabet har allerede et omfattende system, der kan sortere irrelevante mails fra. Fra august i år indfører Tele2 yderligere filtrering af spam - og som noget helt nyt indføres konstant virus-scanning. Scanningen vil foregå centralt fra Tele2's servere.

Da ideen om at internetudbyderne skulle scanne mails centralt blev lanceret i slutningen af maj, blev den i første omgang afvist af Tele2.

»Vi føler med en central løsning, at vi går ind og åbner folks post, og det mener vi tilhører privatlivets fred,« sagde Thomas Nistrup dengang.

Men nu har selskabet ændret kurs som konsekvens af videnskabsminister Helge Sanders opfordring til branchen om at tage hånd om sagen.

»Vi tilbyder disse nye tiltag gratis og obligatorisk, fordi vi mener, at forbrugerne har krav på den bedste sikring. Vi bakker i det hele taget op om ministerens opfordring til branchen om at varetage forbrugernes sikkerhed - naturligvis med respekt for fortrolige oplysninger i brugernes e-mails,« siger Thomas Nistrup.

Tele2's initiativ bifaldes af ministeren.
»Jeg ser det som naturligt at internetudbyderne hjælper forbrugerne med løsninger, som beskytter mod spam og virus. Derfor er det glædeligt at se at udbyderne på eget initiativ iværksætter sådanne løsninger,« siger videnskabsminister Helge Sander.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data Engineers til bekæmpelse af skatteunddragelse

LARS LARSEN GROUP

Project Manager, Digital & It

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren udvikler/DevOps til Integrationsplatforme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere