The Cloud dækker Danmark med bredbåndssky

I løbet af et år vil hotspot-selskabet The Cloud vokse fra én til 500 trådløse wi-fi-zoner i Danmark. Den nyansatte direktør Johan Tilly er sikker på, at målet kan nås.

»Vi har 500 trådløse hotspots i Danmark inden for et år.« Sådan lyder den dramatiske melding fra hotspot-selskabet The Cloud, som i skrivende stund mangler nøjagtig 499 hotspots for at nå sit mål. Til dato har selskabet kun et enkelt dansk hotspot på et hotel i Nordjylland. Men det er ikke noget, der får den nyansatte direktør Johan Tilly til at ligge søvnløs om natten. Han er sikker på, at målet er realistisk.

»Der ligger et stort marked for os. I hovedstadsområdet er det efterhånden meget almindeligt, at hoteller kan tilbyde trådløs internetadgang, men ude i provinsen er der stadig en del, som ikke har det,« siger Johan Tilly til ComON.

Og hvis målet om de 500 hotspots ikke lyder ambitiøst nok, så har selskabet også meldt ud, at man indenfor to år vil have flere trådløse zoner end TDC.

The Cloud har allerede 6.500 zoner i Tyskland, England og Sverige, og selskabet har etableret et tæt samarbejde med Telenor. I Danmark skal hotspot-nettet etableres i samarbejde med det Telenor-ejede Sonofon.

Johan Tilly fremhæver betalingsmodellen som et af de punkter, hvor The Cloud adskiller sig fra konkurrenterne.

»Vi mener at vi kan tilbyde noget helt unikt. Du kan vælge at købe adgang i et bestemt tidsrum, og betale direkte med kreditkort over nettet, eller du kan købe en voucher hos hotellet, der debiteres din hotelregning,« siger han.

The Cloud vil tilbyde en pakkeløsning til hoteller, hvor selskabets teknikere kommer ud og sætter udstyret op gratis. Dermed kan hotellet tilbyde sine gæster trådløs netadgang og får samtidig en fast procentdel af omsætningen.

»For nogle kan det udvikle sig til en god passiv indtægtskilde. Men først og fremmest er det med til at tiltrække og fastholde gæster. Mange gæster spørger efter trådløse netværk når de booker, og hvis man ikke har det, så er risikoen jo at de vælger et andet hotel i nærheden,« siger Johan Tilly, der kommer fra en stilling hos Dansk Bredbånd.

Men hoteller er ikke det eneste sted, hvor The Cloud vil etablere sine hotspots. Johan Tilly nævner sportsarenaer og idrætsparker som en oplagt mulighed.

Han erkender at de kommercielle hotspots får konkurrence fra gratis trådløse net, der efterhånden er etableret mange steder, men mener at kundernes krav til stabilitet og sikkerhed betyder, at de fleste vil foretrække kommercielle hotspot-udbydere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere