Voksne Wii-spillere er pædofile

Et specifikt Nintendo-spil har fået amerikansk politi til at udsende en besynderlig advarsel om, at spillet ikke bør spilles af voksne. I så fald gør de det i hvert fald af de "forkerte" årsager.

Hvis du har Nintendo-spillet Animal Crossing hjemme på reolen, så er du højst sandsynlig pædofil!

Det lader til at være konklusionen hos amerikanske myndigheder, der opklarer onlinekriminalitet.

Sagen tager udgangspunkt i spillet Animal Crossing - Let's Go to the City. Et simpelt spil, der primært går ud på at løse små opgaver og opbygge venskaber i en virtuel by.

Selv om det lyder tilforladeligt, så får spillet denne besked med på vejen fra "The Mid-Missouri Internet Crimes Task Force":

»En voksen person bør ikke eje dette spil,« udtaler efterforskningslederen Andy Anderson, der mener, at voksne personer, som ejer og spiller Animal Crossing, gør det "af de forkerte grunde".

Efterforskningsenheden ser med bekymring på Animal Crossing, fordi nettets børnelokkere kan bruge det nuttede univers til at skaffe sig kontakt med små børn. Derfor opfordrer afdelingen, at forældre holder et vågent øje med børn, der spiller Animal Crossing, eller andre spil hvor der foregår en tekst- eller stemme-baseret chat.

Spillet er godt nok aldersmærket til børn over tre år, men spillet var ikke destomindre blandt de spil, som Nintendo valgte at annoncerer over for andre end netop kernemålgruppen - børn - da det udkom. Så ifølge Nintendo er alle aldersgrupper velkommen til at spille det. Det lader også til, at politienheden har overset, at Nintendo benytter de såkaldte vennekoder, der gør, at man ikke uhindret kan tage kontakt til andre brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere