TDC kritiserer rapport om bredbånds-priser

TDC kritiserer en ny rapport fra IT- og Telestyrelsen, som konkluderer at prisen for at få adgang til TDC's rå kobber er for høj.

De tre teleselskaber Cybercity, Tele2 og Telia jubler over en ny rapport fra IT- og Telestyrelsen, som bekræfter selskabernes påstand om, at den høje pris for at få adgang til TDC's rå kobber ødelægger konkurrencen på bredbånds-markedet. Men TDC er lodret uenig i rapportens konklusioner.

»Hvordan kan man i rapporten påstå, at prisen på rå kobber herhjemme er for høj, når rapporten samtidig selv dokumenterer, at Danmark har EU's næstlaveste priser. TDC's priser er langt lavere end f.eks. Telias priser i Sverige,« siger Jens Hauge, der er vicedirektør og leder af regulatorisk afdeling i TDC.

TDC's konkurrenter kritiserer den såkaldte LRAIC-beregningsmodel, som bruges til at bestemme priserne for at få adgang til TDC's rå kobber. Selskaberne mener at de gennem deres betalinger til TDC har skullet dække omkostninger som reelt ikke eksisterer.

»Den nuværende prismodel, LRAIC, er ikke en, som TDC har presset igennem. Det er en politisk vedtaget model ud fra hvilken IT- og Telestyrelsen fastsætter prisen på bl.a. rå kobber på det danske marked. Målet med modellen er at skabe infrastrukturbaseret konkurrence, og ved indførelsen fik den i øvrigt støtte fra alle selskaber inklusive dem, som nu klager sig,« siger Jens Hauge.

TDC undrer sig over, at rapporten på den ene side konkluderer, at det allerede i dag ikke kan betale sig at foretage investeringer i teleinfrastruktur med de nuværende priser på rå kobber, og samtidig foreslår, at prisen for adgang til selskabets net skal sænkes yderligere.

»Ideen med at anvende LRAIC som beregningsmodel frem for at bygge på TDC's historiske omkostninger er, at man på sigt vil gøre det rentabelt at opbygge en alternativ infrastruktur. Hvis rapportens konklusioner føres ud i livet, så er det endegyldigt slut med den politiske vision om at skabe det bedste og billigste telemarked i Europa med flere konkurrerende telenet. Dermed rives tæppet væk under det politiske ønske om infrastrukturbaseret konkurrence, hvilket styrelsen selv for få uger siden har fremhævet vil være '...konkurrencebegrænsende med højere priser på sigt',« slutter Jens Hauge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere