Ny orm snyder sig med i e-mails

Antivirusselskaberne advarer om en orm, der spredes på en måde, som aldrig er set før. Ormen sender ikke sig selv - men hægter sig automatisk på alle de mails, der sendes fra inficerede computere.

Antivirusselskaber advarer i disse dage om orm, der spredes på en hidtil uset måde. Ormen "snyder" sig med i mails, som sendes fra inficerede computere. W32.Taripox, som ormen hedder, er svær at opdage. Modsat andre orme er Taripox ikke synligt aggressiv - den videresender ikke automatisk sig selv til kontaktdatabasen. I al stilhed vedhæfter den sig alle de mails, der bliver sendt helt legalt fra inficerede computere.

Rent teknisk går ormen ind og opretter en mailserver (SMTP server) på inficerede computere. På sin egen mailserver inficerer ormen den afsendte mail, og sender den herefter videre til den rigtige mailserver, der leverer mailen - og ormen - til modtageren.

Modtageren får tilsendt en mail, som ikke umiddelbart virker mistænksom. Afsenderen er rigtig og kendt af modtageren, og e-mailens indhold og formulering er uændret. Den eneste ændring er en vedhæftet fil, som indeholder ormen.

Den vedhæftede fil er ikke ens hver gang. Hvis den originale mail ikke i forvejen har nogen vedhæftet fil, eller hvis den vedhæftede fil er under 6 KB, vil ormen omdøbe filenendelsen til doc.pif eller .dat. Er den vedhæftede fil i den originale mail større end 6 KB vil ormen ændre filendelsen til dat.exe eller blot .exe. I alle tilfælde vil den vedhæftede fil nu indeholde ormen.

Hverken Virus112 eller Symatec betegner endnu ormen som en trussel i Danmark.

Link:

  • Symantec: W32.Taripox@mm



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere