Palm Pre undskylder på forhånd når du kommer for sent

Operativsystemet på den kommende Palm Pre hævdes at bringe smartphone-konceptet videre til næste udviklingstrin. Eksempelvis vil tæt integration mellem web, GPS og kalender gøre brugeren i stand til at komme for sent til sine aftaler på en langt mere komfortabel måde end tidligere.

De fleste smartphones ved, hvor du befinder dig. De ved sandsynligvis også hvilke møder, du har planlagt hvor, hvis du ellers har opdateret kalenderen. Palms kommende wunder-phone Pre tager endnu et par skridt i retningen af en servil og velorienteret digital butler.

Pre kan sættes op til at tjekke din kalender hver morgen, og automatisk downloade alle mulige (forudvalgte) former for information om de mennesker, virksomheder og steder, som du skal i kontakt med i løbet af dagen - inklusive kort og ruteanvisninger til de lokaliteter, hvor du har møder.

En stjerne-feature for alle, der har tendens til at komme for sent, er systemets "lateness notifier". Palm Pre'en ved via GPS hvor du befinder dig i øjeblikket, og via din kalender, hvor du BØR befinde dig for at nå næste aftale. Den sammenligner selv de to forhold og sender automatisk en besked med en undskyldning til de andre mødedeltagere om, at du nok bliver lidt sent på den, men ventes være fremme om X minutter.

Denne og andre herlige detaljer om WebOS blev åbenbaret på Yahoo's Tech Ticker forleden, hvor en af Palms vigtige investorer, Roger McNamee fra Elevation Partners var i studiet.

Ifølge Engadget er det især hans fortjeneste, at Palm holdt sig i live længe efter, at selskabet havde måttet forlade PDA-tronen - men ikke lå mere underdrejet end at man kunne udvikle en helt ny platform.

Roger McNamee fortæller i interviewet, at WebOS er det første smartphone-operativsystyem, som for alvor løsriver sig fra den pc-baserede skabelon, som de fleste andre stadig sidder fast i - til trods for, at den personlige computer ifølge McNamee slet ikke er personlig.

Interviewet kan ses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere