Teleregninger skal ændres

Skatteministeren pudser nu ToldSkat på teleselskaberne, så de tvinges til at oplyse minutprisen på fakturaen. Kun TDC og Sonofon arbejder på ændringer, mens Telia stiller sig undrende og afventer en forklaring. Det skriver den trykte udgave af IT-avisen ComON i denne uge.

Regningerne fra teleselskaberne til dansk erhvervsliv er ulovlige, fordi minutprisen ikke optræder på fakturaerne. Derfor vil Skatteministeren nu tvinge teleselskaberne til at få rettet ind, så de opfylder §40 i den nye momsbekendtgørelse, som trådte i kraft den 1. januar.

»Skatteministeriet har været i kontakt med flere af teleselskaberne, som er i færd med at rette ind i overensstemmelse med reglerne,« forklarer skatteminister Svend Erik Hovmand.

Samtidig oplyser ministerens sekretariat, at ToldSkat nu vil tage kontakt til alle de pågældende televirksomheder for at få dem til at overholde lovgivningen.

Med ændringen får virksomhederne bedre grundlag for at kunne sammenligne minutpriserne hos den nuværende teleleverandør med priser hos konkurrerende selskaber.

Kun TDC og Sonofon
Ifølge bekendtgørelsen skal alle virksomheder oplyse enhedsprisen på fakturaerne til andre virksomheder. Men indtil videre er der ingen teleselskaber, som opfylder kravene, og det er kun TDC og Sonofon, som i øjeblikket arbejder på at få tilpasset fakturaerne.

Hos Sonofon er ændringen en del af et planlagt nyt faktura-layout, som ventes færdigt til efteråret. Selskabets pressechef Bo Heimann forklarer, Sonofon i den forbindelse vil begynde at leve op til kravene i § 40. Han mener dog, at selv om Sonofon med manøvren opfylder lovkravene, risikerer selskabet at træde nogle af kunderne over tæerne.

»Hvis man vil vise hver eneste enhedspris for hver opkaldstype, vil det være ensbetydende med mange fakturalinjer, og dermed mange sider fakturaer, der skal gennemgås og opbevares hos den enkelte kunde. Og spørgsmålet er hvor mange kunder, der egentlig er interesserede i det?« spørger Bo Heimann.

Telia afventer begrundelse
Tidligere på året forklarede Telias juridiske direktør, Jens Ottosen-Støtt til IT-avisen ComON, at man ikke havde i sinde at ændre regningerne, fordi det vil medføre et urimeligt stort arbejde. Den holdning har han stadig, trods Skatteministeriets indskærpelse. Telia afventewr i øjeblikket en henvendelse fra ToldSkat for at se på hvilken baggrund, det konkret er, at ToldSkat vil have teleselskabet til at ændre regningerne.

»Det er helt i orden, at ToldSkat stiller krav om, at der skal oplyses enhedspriser, hvis det drejer sig om handel i eksempelvis trælasthandler. Men på teleområdet er mængden af oplysninger så stor, at det er helt håbløst at oplyse minutprisen på alle samtaler,« siger Telias Jens Ottosen-Støtt, og henviser til, at det desuden vil være en skærpelse i forhold til de krav, som eksisterer på europæisk niveau.

»Det vil være spændende at se ToldSkats begrundelse for det,« uddyber han.

Skatteministeriet oplyser at prisen pr. enhed fremgår, hvis regningen udspecificeres pr. samtale ekskl. moms, eller såfremt selskaberne skriver, hvad taksten er pr. minut ekskl. moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere