Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Fyret Nokia-ansat: Job-jagten bliver hård

Der er skuffelse og usikkerhed blandt de fyrede medarbejdere i Nokia Danmark. Læs om deres oplevelser her.

Læs også:

Overblik: Så hårdt rammer lukning af Nokia Danmark

Derfor får Nokia baghjul på mobilmarkedet

En isnende kold vind blæser mandag morgen ind over Nokia Danmarks bygninger på Frederikskaj i Københavns Sydhavn.
 
Kulden er dog intet i forhold til det lyn, som i sidste uge slog ned i Nokia Danmark.
 
957 udviklere fik i tirsdags at vide, at de mister deres job inden for 18 måneder, fordi Nokia Danmark lukker sin udviklingsafdeling som følge af sparetider hos den finske mobil-mastodont.
 
Først på ugen fortalte den danske Nokia-direktør, Claudia Lillebjerg Simonsen, medarbejderne de dårlige nyheder på et stormøde i Bella Center. Siden kom Nokia-topbossen, Stephen Elop, fredag forbi Bella Center og svarede på spørgsmål fra de mange fyrede Nokia-medarbejdere.
 
Føler sig dårligt behandlet
Mange Nokia Danmark-medarbejdere holdt ifølge Computerworlds oplysninger fri ovenpå de rystende meldinger fra hovedkontoret. 
 
Efter at have haft en weekend til at sunde sig over de barske realiteter og Nokia-chefernes forklaringer - og inden det næste halve år byder på fyringer, et farvel til en god, sikker løn hos Nokia og ikke mindst en uvis tid på arbejdsmarkedet - er de i dag vendt tilbage til deres arbejdsplads.  

"Jeg er personligt rimelig afklaret og er ikke begyndt at kigge efter et nyt job endnu," fortæller software-projektleder Claus Mortensen til Computerworld foran Nokia Danmarks kontorer.
 
På grund af familien vil Claus Mortensen ikke lede efter job i andre Nokia-afdelinger. Han vil i stedet fokusere på at søge jobs i og omkring i København.
 
Samtidig siger han, at Nokia-kollegerne har taget fyringsbeskeden meget blandet.

Nogle joker og er galgenhumoristiske, mens andre er fortørnede og fortvivlede over situationen.
 
"Der er rigtig mange, der føler sig dårligt behandlede, fordi vi har performet meget godt i Nokia Danmark. Også selv om vi i længere tid har fornemmet, hvor det bar hen med en manglende overordnet strategi, og at vi måske har siddet fast i en forkert portefølje lidt for længe," siger Claus Mortensen.
 
Kæmpe-skuffelse
En af de personer, der føler sig dårligt behandlet, er schweizeren A.H., der ikke ønsker at få sit navn frem i pressen.
 
"Nedlæggelsen af Nokia Danmark er en kæmpe skuffelse i hele koncernen, fordi vi i København med 3310 og 3330 har leveret verdens mest sælgende mobiltelefoner nogensinde," siger A.H, der flyttede til Skandinavien udelukkende for at arbejde for Nokia Danmark på grund af selskabets gode navn og rygte.
 
Nu er der kommet gevaldige ridser i det renommé, og A.H. påtænker at lede efter nyt arbejde i Sverige, da han nu er bosat i Malmö.
 
"Vi er omkring 1.000 meget kompetente personer, der skal ud og lede efter job på samme tid, og det kan godt blive hårdt," siger A.H til Computerworld.
 
Start jobsøgningen nu
Anders Andersen, product quality manager hos Nokia Danmark, har prøvet massefyringer før.
 
Han røg blandt ud på jobmarkedet igen, da Intel Danmark lukkede i 2001, og siden da det Intel-ejede Giga slukkede for de sidste aktiviteter i Danmark i foråret 2006.
 
"Spørgsmålene om ens egen fremtid begynder at melde sig, og nu ryger vi mange ud på arbejdsmarkedet på én gang. Det kan godt være svært at håndtere for den enkelte," siger Anders Andersen.
 
Han har med sine erfaringer fra de tidligere massefyringer ét godt råd til kollegerne hos Nokia.
 
"Nyansættelser kommer til at foregå ud fra først-til-mølle-princippet, og derfor er det måske en rigtig god ide at begynde at kigge sig om efter et nyt job på nuværende tidspunkt," lyder rådet fra Anders Andersen, som selv har følere ude i andre virksomheder og blandt andet brugte weekenden på at opdatere sit cv på diverse online-jobdatabaser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere