Asus sætter gang i tablet-flodbølge

Så er der gang i årets store tablet-cirkus. Asus har smidt fire nye tavle-pc'er i manegen, der kører alt fra Android 3.0 til Windows 7. Samtidig har flere modeller tastatur. Se om de er noget at klappe af.

Juleaften for gadgetfolket finder ikke sted i december, men i stedet i begyndelsen af januar, hvor de nyeste produkter lanceres i Las Vegas på CES (Consumer Electronics Show).

Asus var i år en af de første producenter, der i syndens by åbnede gaveposen med lanceringen af en stribe nye tablet-pc'er.

De udmærker sig ved at køre alt fra Android-styresystemet i version 3.0 også kaldet Honeycomb (der faktisk ikke er officielt lanceret) til Windows 7, og flere af modellerne er desuden udstyret med tastaturer, der kan skubbes ud efter behag.

Ny Android til tablet-pc'er

Asus' første bud på en tablet-pc er Eee Pad Slider, som har lånt Eee-navnet fra pc-producentens succesfulde serie af minibærbare computere.

Eee Pad Slider er udstyret med styresystemet Android, som Samsung også har brugt til sin første tablet-pc, Galaxy Tab.

Forskellen er dog, at Asus' nye model kører Android i version 3.0, og den skulle være bedre optimeret for tablet-pc'er.  

Ifølge IDG News Service skulle Asus have været så ivrig for at vise sin nye tablet frem, at elektronikgiganten maste sig forrest i køen. Det var eftersigende Motorola, der skulle have haft æren af at fremvise verdens første tablet-pc med Honeycomb, som den nye version af styresystemet også kaldes.

Eee Pad Slider er udstyret med en 10.1 tommer trykfølsom skærm, og det har et tastatur, der kan skubbes ud. Lidt ligesom du kender fra nogle mobiltelefoner. Tastaturet er dog noget større og minder om det, som du kan finde på en netbook.

Motoren i maskinen er en Nvidia Tegra dual-core processor, der skulle være garant for en stærk grafisk ydeevne. Tablet-pc'en er desuden udstyret med et kamera på både for- og bagside.  

The Eee Pad Slider skulle ramme butikkerne - i hvert fald de amerikanske - i løbet af maj. Prisen vil ligge mellem 500 og 800 dollar, cirka 2.800 og 4.400 kroner. 

En lille en

Asus er også klar med en mindre tablet-pc, og den har fået navnet Eee Pad MeMO. Den er udstyret med en mindre skærm på syv tommer, og motoren er en Qualcomm Snapdragon processor, som vi også kender fra flere nye mobiletelefoner. Eee Pad MeMO kører også Android-styresystemet, og den skulle være i stand til at afspille HD i højeste opløsning, 1080p. Hvis du ikke har problemer med at se klodset ud, kan tablet-pc'en også bruges til telefonopkald. 

Eee Pad MeMO skulle være klar til juni til en pris mellem 500 og 700 dollar, cirka 2.800 og 3.800 kroner.

10 tommer transformer

Asus sidste Android-baseret tablet-pc har fået navnet Asus Eee Pad Transformer, og den er udstyret med en 10.1 tommer trykfølsom skærm. Transformer-navnet skyldes, at modellen er i stand til at trylle sig om fra en tablet til en bærbar. Skærmen kan løftes af, og du får adgang til et tastatur. Selve skærmen er tyndere end iPad.

Asus Eee Pad Transformer er ude i butikkerne til april til en pris mellem 400 og 700 dollar, cirka 2.200 og 3.900 kroner.

Vild Windows-maskine

Hvis du gerne vil have Windows på din tablet-pc, kan det lade sig gøre med Eee Slate E121. Den er udstyret med en skærm på 12 tommer, og Asus fodret med en kraftig Intel Core i5-processor samt en version af Windows 7. Der er HDMI-port og USB-porte. Det er dog ikke klart, hvor lang tid den kraftige maskine kan holde på batteriet.

Eee Slate E121 er allerede klar i løbet af januar til en pris mellem 999 og 1.099 dollar, cirka 5.550 og 6.100 kroner.

Du kan se en video af de fire nye tablet-pc'er her:




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere