Krav om mere politi på tværs af grænserne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. februar 2007.


Efterforskning af it-kriminalitet er besværlig, fordi forbrydelserne oftest foregår via mellem­stationer i flere lande. Derfor mener Finansrådet, at det internationale politisamarbejde skal styrkes.

Kriminelle bander, som har taget it-kobenet i brug, har let spil, når de skal sløre deres spor. Politiet kan nemlig kun langsomt reagere på tværs af grænser. Et problem bankernes organisation Finansrådet opfordrer til, at der bliver gjort noget ved, efter det er kommet frem, at 2,6 millioner kroner fra netbanktyverier er forsvundet til udlandet.
Finansrådets kontorchef Birgitte Mikkelsen mener, at der bør gøres noget ved det internationale politisamarbejde.
- Det eneste område, hvor vi kan se at der er langsommelig adfærd er på tværs af grænserne. Der kunne vi godt tænke os, at internationalt politisamarbejde fungerede bedre, siger Birgitte Mikkelsen.

Synspunktet bakkes op af Dansk Industri, hvor konsulent Henning Mortensen mener, at det er bydende nødvendigt, at der gøres noget ved problemet, fordi det er blevet overset i den seneste aftale for politiet.
- Det kommer der ikke til at ske noget ved i den sammenhæng, konstaterer han.
Når der er mistanke om økonomisk kriminalitet, så er det Rigspolitiets afdeling for Særlig Økonomisk Kriminalitets hvidvasksekretariat, som skal forsøge at beslaglægge pengene og forhindre, at de krydser grænsen.
- Alt hvad der har noget med udlandet at gøre er mere besværligt, især når vi er uden for EU, forklarer Ole Kahlen fra hvidvasksekretariatet. Det er en tidskrævende procedure at overbevise udenlandsk politi om, at de skal tage sagen op.
Vicekriminalinspektør Hans Henrik Jensen fra Rigspolitiets nationale it-efterforskningscenter, Nitec, forklarer, at der samarbejdes med politistyrker i andre lande i forbindelse med indbruddene i danske netbanker.
Blandt andet samarbejdes der med svensk politi, som også efterforsker et større indbrud i de svenske netbanker. Men når samarbejdet for eksempel går til et land uden for EU kan det vare længere tid eller være helt umuligt at få den anden politistyrke til at reagere.

OriginalModTime: 15-02-2007 13:28:57




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere