Luksusbærbar med 16 gigabyte ram

Finanskrisen får ikke HP til at satse på discount. I stedet lanceres en luksusbærbar med 16 gigabyte ram, 500 gigabyte SSD-harddisk og høj misundelses-faktor. Og prisen? Den er ikke godt nyt for tilbudsjægere.

Vi er efterhånden vant til at se små prisskilte på bærbare computere, og derfor var vi ved at tabe kaffekoppen ned i tastaturet, da vi så prisen på HP's nyeste 13,1 tommer model: 11.999 kroner.

Men det er heller ikke en minibærbar med Atom-processor og obligatoriske en gigabyte ram. I stedet er der tale om en højpotent maskine pakket ind i magnesium og aluminium.

Den er en del af HP's nye ENVY-serie, der bestemt ikke er guf for tilbudsjægere, men derimod rettet mod feinschmeckere. Dem, der vil have toppen af poppen og ikke bekymrer sig om prisen.

ENVY13, som computeren med 13,1 tommer skærm også kaldes, er 20 millimeter tyk med en vægt lige under 1,7 kilo. Under kølerhjelmen gemmer computeren på en Intel Centrino 2 low-voltage Core 2 Duo processor og en SSD-harddisk på enten 160 eller 250 gigabyte. Der er desuden plads til fem gigabyte DDR3 ram.

Men ENVY13 må misundeligt kigge på sin storebror ENVY15, der er udstyret med endnu bedre og mere vilde specifikationer.

Tallet 15 dækker over, at computeren er udstyret med 15,6 tommer skærm. Under tastaturet pumper et voldsomt kraftværk med en Intel Core i7 processor, og der er plads til op mod 16 gigabyte ram.

Desuden kan der sættes dobbelt harddisk i krabaten, eksempelvis to SDD-harddiske på 500 gigabyte. Computeren er desuden udstyret med et potent ATI Mobility Radeon HD 4830 grafikkort.

ENVY15 er HP's hurtigste bærbare pc, og den skulle desuden - ifølge HP - være den tyndeste og letteste quad-core bærbare i verden.

ENVY15 er en anelse større end lillebror med en tykkelse på 24 millimeter og vægt på 2,4 kilo.

Prisen begynder ved 13.999 kroner, så måske håber HP, at finanskrisen snart vil forsvinde, og vi vil gå amok i en ny forbrugsfest, mens vi danser omkring de glødende dankortterminaler.

Begge ENVY-computere er ude i butikkerne den 22. oktober, når Windows 7 lanceres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere