Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. oktober 2006.


Vidste du ...
... at det intelligente stykke legetøj kaldet Rubiks terning kan kombineres på cirka 40 trillioner (= 40 milliarder milliarder) måder - og at det ville kræve et computerlager på langt over 20 terabytes at beregne samtlige kombinationer?

Kilde: Professor
Gene Cooperman, Northeastern
University i Boston

Something is rotten ...
... og det er ikke kun i Hamlet!
Macbeth, Othello og Romeo og Julie - go home!
Gode, gamle William Shakespeare har slet, slet ikke fordums tiders gennemslagskraft og i hvert fald ikke hos børn og unge. Det skriver nyhedstjenesten Ananova.
Den navnkundige forfatters sprog er ganske enkelt så langt fra moderne kommunikationsjargon (eller er det nu omvendt?), at britiske skolefolk har sat sig for at skabe opdaterede versioner af udvalgte værker - på sms-sprog, forstås.
"To be or not to be?" - et citat, som i bedste fald mangler sexappeal, i værste fald er helt uforståelig for vor tids unge, mens "2b o not 2b?" har de præcise ingredienser til at åbne døre til alverdens teenage-værelser, mener i hvert fald Storbritanniens undervisningsministerium.

So ein Ding muss wir auch haben!
Trods sproget passer det let omskrevne citat fra en 1700-talsroman ganske godt på nyheden om, at de to Google-stiftere, Sergey Brin og Larry Page, nu er hoppet med på den californiske garageopkøbs-dille.
I lighed med bedsteforældre-generationens Hewlett-Packard har de investeret i et centralt fortidslevn fra deres egen historie - verdens yngste af slagsen formentlig - nemlig den garage, hvor det hele startede!
Sammenlignet med HP's garage fra 1938 eller Steve Jobs' og Wozniaks fra 1970'erne for den sags skyld, kan den antikvariske værdi af Googles investering måske diskuteres.
Det er blot otte år siden, de to da 15-årige nørder i en periode på fem måneder boede til leje i garagen, mens de nørklede med de spæde komponenter i den senere så kendte søgemaskine.
Historisk eller ej, så flokkes turister i dag til garagen i et sådant omfang, at Google har tryglet pressen om ikke at offentliggøre den præcise adresse ... der dog snildt kan spores af enhver computerbruger med internetadgang - via Googles egen søgemaskine!
Tja, selv for Google kan "søgning" altså også være et fyord!

Billedtekst: fortidslevn Det seneste "Googleplex" i ejendomsporteføljen. Et beskedent alternativ til hovedkvarteret i Mountain View og et netop indviet ambitiøst Google-kontorhus på Manhattan.

Djævlens sikkerhedsleksikon, 2.04
Pandemi (subst.): En trussel, der spredes hastigt via
kontakt med dagblade og talkshows.

Ugens citat
"Varslingen af reduktioner her på arbejdspladsen er nu indledt.
Vi beklager at måtte meddele, at din stilling er blandt dem, der nedlægges".

Den amerikanske elektronikbutikskæde RadioShack
i en masseudsendt e-mail til 400 medarbejdere i slutningen af august.

"Tjener, der er en ged i min salat!"
Vi dvæler lidt ved emnet "sprogets kamp for at overleve teknologirevolutionen", for ikke alle briter er åbenbart til sinds at give efter for nymodens sprogvandalisme.
Forfatteren Lynne Truss fik for et par år siden helt uventet succes med en bog om grammatik og tegnsætning, som hun udgav i indignation over briternes sløseri med det skrevne sprog. Bestselleren "Eats, Shoots & Leaves: the Zero Tolerance Approach to Punctatuation" har ifølge Reuters nu ført en hjemmeside med sig (www.lynnetruss.com), hvor gud og hvermand kan bidrage med skrækeksempler fra det virkelige liv på dårlig tegnsætning.
Som så mange andre ser Lynne Truss e-mails og sms'er som de helt store syndere, der navnlig truer med at ødelægge de unges skriftsprog, og at dømme efter interessen for hendes bog og hjemmeside er hun åbenbart ikke alene om at være ude med korrekturpennen. I år har hun så fulgt succesen op med en børneudgave, der i tekst og tegning blandt andet illustrerer den store forskel, det lille komma kan gøre i en tekst som følgende fra en færdselstavle: "Slow(,) Children Crossing".

Billedtekst:sprog-sløseri Et skud og et skud, her demonstreret af forfatteren Lynne Truss selv. Blot et lillebitte komma kan afgøre, hvornår en englænder snakker biologi eller er i dræberhjørnet. Foto: Lynnetruss.com

OriginalModTime: 05-10-2006 15:20:22




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere