Ny portal giver gode råd til iværksættere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. august 2006.


En række virksomheder er gået sammen om en portal, der skal rådgive iværksættere.

Nyetablerede virksomheder har brug for hjælp. Og det får de, da iværksætning er blevet interessant som aldrig før for de etablerede virksomheder.
Flere store virksomheder som IBM og Novo Nordisk lader deres medarbejdere starte virksomheder i virksomheden. På den måde udnyttes de kreative kræfter til moderselskabets bedste - samtidig med at de mest innovative medarbejdere får et argument mindre for at søge væk og starte egen virksomhed.
Nu har de etablerede virksomheder imidlertid også fået øjnene op for iværksættervirksomheder uden for firmahegnet. Senest har en række firmaer inden for vidt forskellige brancher sammen skabt en nye iværksætterportal Ivækst.dk.
Portalen skal dels komme iværksættervirksomheder til hjælp med råd og vejledning. Men den er samtidig et velegnet medie til formidling af firmaernes egne løsninger i form af de rigtige økonomisystemer, lønprogrammer, revisorer og logistikløsninger.

De seks virksomheder bag portalen er Multidata, Microsoft, Post Danmark, KPMG, A-kassen Dana og advokatfirmaet Ret & Råd. Det er tanken, at den sammensætning af partnere, skal dække hele paletten af, hvad en virksomhed har brug for. Fra it og HR over logistik og jura til A-kasse og pensionsopsparing.
- Jeg ser portalen som et markedsføringssamarbejde. Der mangler nogle kommercielle spillere i det her marked. Selvfølgelig er der kommerciel tænkning bag, og vi håber da at blive valgt til at levere varen, når vi anbefaler vores produkter. Men det er klart, at en ny virksomhed godt kan blive rådgivet uden at skulle købe noget af os. Så vores deltagelse i Ivækst.dk skal også opfattes på den måde, at vi gør noget for vores iværksættere, understreger Helge Kaltoft, administrerende direktør i Multidata.

Portalen er delt op i fem kategorier, der beskriver de forskellige praktiske problemer, en iværksætter møder. Der er et kontaktlink på hver side, så iværksætteren kan komme i kontakt med virksomhederne bag portalen. Virksomhederne har forpligtet sig til at reagere på henvendelser inden for 48 timer.
Mangler iværksætteren for eksempel råd om revision og regnskab, bliver han ringet op af KPMG, og mangler han anbefalinger af software, ringer Microsoft tilbage.
Peter Kofler, som er sekretariatsleder i Ivækst.dk, afviser ikke, at portalen er et forsøg på at markedsføre produkter og tjenester fra de seks portalindehavere. Men der ligger også et ønske om at tage et samfundsmæssigt ansvar ved at få mindre virksomheder med vækstpotentiale bedre i vej, siger han.
- Det handler også om økonomi. Men vi tror ikke på, at vi kan pistolsælge produkter og tjenester. Mange af de virksomheder, vi henvender os til, har en såkaldt ejer-leder i spidsen. Det er ham, som det ene øjeblik er personalechef, det andet driftschef og når revisionsfirmaet ringer, er han pludselig økonomichef. Skal man tage hans tid, skal man gøre sig fortjent til den. Det gør man ikke ved at sovse ham ind i salgsbudskaber, men ved at tilbyde ham reel rådgivning og anvise løsninger på udfordringerne, mener Peter Kofler.

De små virksomheders succes har betydning for de etablerede virksomheder. Derfor skal de hjælpes. Det er en slags hjælp til selvhjælp.
- Mange af vores kunder møder store udfordringer i form af store administrative opgaver som økonomi, jura og så videre. Det dræner de ildsjæle, der starter virksomhed. Vores nye strategi siger, at vi skal tættere på de virksomheder. Og da mange af de opgaver, som de nyetablerede virksomheder står overfor ikke er core business for os, så sagde vi ja, da vi blev inviteret til at være med til at lave den ultimative pakke til iværksætterne, siger Helge Kaltoft, Multidata.

Faktaboks:
Ivækst.dk
Ivækst.dk-portalen, der slog dørene op onsdag i sidste uge, er et samarbejde mellem seks virksomheder, der har bidraget med gode råd inden for hver deres branche. Partnerne er Multidata, Microsoft, Dana, Post Danmark, Ret&Råd og KPMG.

Portalen er skabt ud fra ønsket om at hjælpe nye virksomheder og etablerede virksomheder, der vil op i vækstgear. Samtidig anbefaler portalpartnerne deres egne produkter og ydelser. Der forventes 10.000 unikke brugere om måneden.

Samarbejdet er finansieret af virksomhederne, der har lagt arbejdskraft i projektet i form af indhold. Prisen for portalen er ikke officielt beregnet, men leder af Ivækst-sekretariatet Peter Kofler anslår, at der er skudt et tociftret millionbeløb i udviklingen.

OriginalModTime: 24-08-2006 13:30:01




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere