Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. april 2006.


Vidste du ...
... at den samlede værdi af de programmer (hovedsageligt baseret på op til 40 år gammel Cobol-kode), som i dag afvikles på stadigt virksomme mainframes, skønsmæssigt overstiger en billion kroner?

Ugens McNealy
"At lade Microsoft give os gode råd om åbne standarder svarer til at lade W.C. Fields give Mormon Tabernacle Choir gode råd om moral"

Første i rækken af en lille håndfuld legendariske citater af den sprogblomstrende og afgående Sun-direktør med fornavnet Scott (... fortsættes i næste nummer).

Historiens dyreste mobilsamtale
En 45-årig bilist i Nuremberg har måttet slippe 2,2 millioner kroner for få minutters samtale på sin mobiltelefon. Og nej, det er ikke
T-Mobile, som har skruet deres takster urimeligt i vejret, men et
effektivt Ordnung muss sein-politi, der har været på spil. Det skriver Ananova.com.
Tyskeren var nemlig så dristig dels at mobilsnakke under kørsel, dels at lyve sig til diplomatisk immunitet, da han blev stoppet på A6-motorvejen og oprindeligt præsenteret for en bøde på sølle 325 kroner.
Politiet hoppede imidlertid ikke på bilistens påstand om, at han var østrigsk konsul og slæbte ham i retten, hvor dommeren "dyrtidsregulerede" de 325 kroner til den mindeværdige millionbøde.

Til den sure redaktør:
Find selv en overskrift
Kære læser (og redaktør). Næ-næ, ingen grund til at klikke på hademail-aftrækkeren! For selv om vi på Computerworld heller ikke kan sige os fri for lejlighedsvise smuttere (for eksempel i form af interne beskeder), som ikke burde indfinde sig i offentlige avisspalter, er overskriften her dog helt tilsigtet - og med det formål for øje at drille Amazon.com, som ...
... for nylig, et halvt døgn før afviklingen af en vigtig college-basketballkamp
mellem Florida Gators og UCLA Bruins, kom til at udsende et nyhedsbrev med overskiften: "UCLA vandt". Og længere nede i teksten: "Tillykke til (vinderholdet skrives her) ...". Og så blev modtageren ellers bombarderet med dagens tilbud udi alskens basketball-merchandise.
Den stod ikke til at redde, og mindre pinligt blev det ikke af, at
Florida-holdet faktisk gik hen og vandt kampen.
Billedtekst:
ups Bordet fanger, når først tryksværten har ramt avispapiret, og i hele tryksags-fænomenets levetid har det fra tid til anden givet læserne ekstra valuta i
form af et billigt grin.

Laptoppen
eller livet!
Trådløse "øer" i det offentlige rum, også kendt som hotspots, er blevet varme tilløbsstykker for andre end
abstinensplagede onlinere og deres tro bærbare, skriver
avisen San Francisco Chronicle.
Også eksistenser uden medbragte computere - endsige
lovlydighed - lokkes i stigende grad til som brødkrummer til et tastatur. Brutale "Hotspot-holdups", hvor intetanende
net-surfere trues på livet og frarøves deres computere, er
foruroligende tæt på at blive hverdagskost, advarer San
Franciscos politi, så slige steder vil det være sundest med
øjne i nakken, mens blikket rettes mod skærmen - så at sige.

Vand til vin på web
Online-verdenen har sine helt egne, ofte uforudsete, mekanismer, som var utænkelige dengang, vi kun havde vor analoge tilværelse. Både folk og ting kan med rekordfart opnå celibrity-status - og af ofte helt uforklarlige grunde.
Som nu for eksempel en ni centimeter lang, gammel og
rusten skrue - omtalt af den britiske avis The Mirror - der blev solgt på eBay-auktion for intet mindre end 600 kroner.
Den 23-årige Ben Talbot havde udelukkende sat antikviteten til salg, med foto og det hele, som en joke og mente, han selv måtte have en rusten skrue løs, da han kort efter modtog det grandiose bud. En form for forklaring følger fra den rødmende køber selv, 24-årige Chantal Bell: "Jeg var rent ud sagt sk...fuld, da jeg bød på den".
Overrisling eller ej, så havde købet dog det altruistiske motiv at tjene som gave til en veninde, der gennem længere tid jamrende havde efterlyst "a good old screw" (ved tvivl om dobbelttydighed henvises vor læser til en engelsk-dansk ordbog). Alligevel har Chantal lovet sig selv aldrig igen at klikke sig rundt på eBay i beruset tilstand.

OriginalModTime: 27-04-2006 12:56:39




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere