Briterne får biometriske id-kort

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. februar 2006.


Det hidtil største offentlige europæiske it-projekt til en værdi af over 60 milliarder
kroner skal sikre briterne mod terror. Kritikere mener, at systemet ikke giver beskyttelse mod terror og underminerer privatlivet.
London: I denne uge blev et stærkt omdiskuteret forslag om id-kort med biometriske data vedtaget i det engelske parlament. I løbet af de kommende år vil briterne blive udstyret med biometriske id-kort og i modsætning til de danske biometriske pas, der introduceres til august, er det engelske projekt langt mere ambitiøst - og dermed også meget dyrere.
Ud over biometriske id-kort kommer det britiske system til at bestå af en central national identitetsdatabase. Den centrale database kommer til at indeholde mere end 40 forskellige oplysninger om hver brite, såsom biometriske data, tidligere adresser, immigrationsstatus og så videre. Storbritanniens Labour-regering forventer, at op til 44.000 private virksomheder, som eksempelvis banker, skal have adgang til den nationale identitetsdatabase; altsammen for at forhindre bedrageri og identitetstyveri.

Kritikere af projektet frygter derimod, at de mange interessenter og brugere af den nationale identitetsdatabase øger risikoen for identitetstyveri. Den konservative opposition taler om, at briterne søvngængeragtigt går imod en overvågningsstat.
- Det (id-kort-systemet, red.) vil blive mål for enhver bedrager, terrorist og computerhacker på planeten, sagde den konservative David Davis.
Den engelske borgerrettighedsgruppe Liberty betegner systemet som et uhørt indgreb i briternes privatsfære.
En rapport fra London School of Economics sidste år betegnede systemet som "for komplekst, teknisk usikkert ... og mangler folkelig opbakning og tillid".
Rapporten stiller også spørgsmål ved projektets reelle omkostninger.
Ifølge den engelske regering kommer projektet til at koste i omegnen af 60 milliarder kroner over de næste 10 år.
Rapporten fra økonomerne på London School of Economics vurderer, at prisen nærmere bliver mellem 110 milliarder og 200 milliarder kroner. Og det estimat indeholder ikke integrationsomkostninger for offentlige myndigheder og private virksomheder.
Omkostningsbilledet er uklart, da det først er i den kommende tid, at it-leverandører begynder at byde ind på projektet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere