Forsvaret: Biometri er ikke moden til overvågning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. februar 2006.


Forsvarets Forskningstjeneste har testet ansigtsgenkendelse og ganganalyse som overvågningsredskaber. Teknologierne
bliver ikke taget i brug foreløbigt.
Forsvarets Forskningstjeneste har gennem en længere periode undersøgt mulighederne for at anvende biometriske teknologier til overvågning af det offentlige rum for eksempelvis terrorister. Konklusionen fra Forsvarets undersøgelser er, at teknologierne endnu ikke er gode nok til overvågningsopgaver.
- Under ideelle omstændigheder fungerer de kommercielle systemer rigtigt godt. De er gode til adgangskontrol, hvor personerne samarbejder med systemet og hvor lys- og vejrforhold er gode, fortæller seniorforsker Christian M. Birkemark fra Forsvarets Forskningstjeneste.
Hvor ansigtsgenkendelse under ideelle forhold kan komme over 90 procent korrekte identifikationer, står det anderledes til ved overvågningssituationer.
- Her vil de interessante personer jo ikke samarbejde ved at gå hen til et kamera og stille sig i en positur, der gør identifikationen nem. Samtidig er det ofte i udendørssituationer, at overvågning er interessant. Her spiller forhold som sol, skygge og regnvejr ind, siger Christian M. Birkemark.
Ifølge Christian M. Birkemark er genkendelsesprocenten i de situationer helt nede på 40-50 procent.
- På overvågningsområdet skal der helst ikke genereres for mange unødvendige alarmer, siger Christian M. Birkemark, der på den baggrund ikke regner med at bruge ansigtsgenkendelse i overvågningssituationer foreløbigt.

Med ganganalyse, hvor personer identificeres ved måden, de bevæger sig på, er mulighederne umiddelbart bedre.
- Det er lettere at få billeder i god opløsning, da billedet, der skal bruges, er af hele personen og ikke kun ansigtet, siger Christian M. Birkemark.
Til gengæld har man ikke nogen referencedatabase, hvor personers gangarter er arkiveret.
- Ved ansigtsgenkendelse har man jo billeder fra forbryderarkiver, pasfotos og lignende som man umiddelbart kan sammenligne med en overvågets ansigt. En overvågets gangart kan man ikke på tilsvarende vis matche i en database. I bedste fald kan man sammenligne med andre steder, hvor der har været overvågning, siger Christian M. Birkemark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere