Spyware spredes med browser-plugins

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. januar 2006.


Dansk website hjælper brugere der rammes af spywareproblemer. Især browser-plugins og gratis hjælpeprogrammer spreder spyware.

Det sidste års tid er mængden af spyware vokset, og graden af spywareinfektioner blevet værre. Det mener Anette B. Overgaard, en af personerne bag spywarefri.dk.
- Vi bruger længere tid på hver enkelt bruger, forklarer hun.
På spywarefri.dk's website er der blandt andet et forum, hvor privatpersoner kan stille spørgsmål om spyware og få hjælp til at slippe af med spyware på pc'er.

En række frivillige tilknyttet spywarefri.dk kigger log-filer fra antispywareprogrammer igennem og giver gode råd om, hvordan man slipper af med spyware.
Ifølge Annette B. Overgaard er det blandt andet gennem små, gratis hjælpeprogrammer, som folk finder på nettet, at spywaren finder vej til folks pc'er.
- Det er især BHO'er (Browser Helper Objects, red.), der giver problemer, siger Annette B. Overgaard.
Browser Helper Objects er små værktøjer, der installeres som plugins til browseren.
Spredningen af spyware foregår også ved at spille på folks frygt.
- På nogle internetsider dukker der vinduer op med besked om, at man har spyware. De opfordrer så folk til at købe og installere et program, der kan rense maskinen. I realiteten bliver der installeret spyware, når programmet installeres, forklarer Annette B. Overgaard.
Hun opfordrer til, at folk kun henter programmer fra websites, som de stoler på. På spywarefri.dk er der links til pålidelige antispywareprogrammer.

Læs også tema side 12 - 13

Boks:
Information om spyware
www.spywarefri.dk er der et væld af information om spyware.
I forummet er der mere end 90.000 tråde, hvor der diskuteres forskellige spyware-problemer.
Browser Helper Objects
En BHO er et plugin til en browser, som giver udviklere mulighed for at udvide browserens funktionalitet.
Eksempelvis læser Internet Explorer i registreringsdatabasen og finder alle BHO'er, der er tilknyttet Internet Explorer. BHO'er har adgang til alle Internet Explorers egenskaber og kan reagere på, hvad brugeren gør med Internet Explorer.
Der eksisterer ikke kun ondsindede BHO'er. Eksempelvis er
Googles toolbar, der blandt andet placerer en lille Google-søgeboks på browserens værktøjslinje, en BHO.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere