Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. december 2005.


Thi glæder sig en Canon-mand
At den ellers så fredfyldte jul i familiens skød ofte begynder i den stik modsatte grøft til fremme af omsætningen hos parterapeuter og køerne ved skilsmissekontorerne, turde efterhånden være en kendt sag.
Ja, korrekt: Vi snakker naturligvis de sæsonaktuelle firmajulefrokoster og ikke mindst, hvad deraf kan følge.
Ud over de nævnte
instanser mobiliserer i disse dage også brancher som glarmesterfaget og kopimaskineleverandørerne ekstra mandskab og budgetterer med betydeligt overarbejde i visheden om, at efterspørgslen efter udbedring af belastningsbetingede glasskader i de kommende uger stiger med cirka 25 procent.
Navnkundige Canon har gennem årene registreret, at
julefrokost-traditionen med at fotokopiere legemsdele, som traditionelt ikke hører hjemme i en kopimaskine, lever og har det yderst godt. I den mere stuerene ende(!) konstaterer Canon desuden, at husets kopimaskine tilsyneladende også er et yndet "møbel" til hjælp for ophængning af julepynt.
For nogle år siden øgede Canon dog glassets standard-tykkelse i sine kopimaskiner fra tre til fire millimeter, hvilket skønnes at minimere serviceopkaldene noget.
Men der er andre potentielle risici forbundet med denne form for aktivitet end glassplinter et vist sted. En Canon-reparatør beretter således, hvordan han efter julefrokosten hos en kunde måtte udrede en massiv "paper-jam", der afdækkede indtil flere utvetydige kopier af et hankønsvæsens nedre dele:
- Firmaets direktør foreslog straks en "konfrontations-parade" til identifikation af, hvem der skulle trækkes i næste månedsløn for udgiften til mit servicebesøg!

Ugens citat
"At læse it-manualer uden hardware,
er lige så frustrerende som at læse
sexvejledninger uden software".
Arthur C. Clarke, britisk forfatter af blandt andet romanen "Rumrejsen år 2001"

Backup-to-date:
Hit med hulkortene?
Til nyhedstjenesten IDG News Service beretter en pc-supporter fra det virkelige it-liv, hvordan han for nylig var blevet sat til at vikariere for den faste netværksadministrator i en separat division af
virksomheden og ved den lejlighed ville tjekke afdelingens faste backup-rutiner.
- Efter at have henvendt mig til fem-ti forskellige medarbejdere lykkedes det omsider at få udleveret nøglen til administratorens kontor, kombinationen til det brandsikrede pengeskab og endnu en
nøgle til en lille pengekasse inde i skabet, fortæller han.
- Ganske rigtigt. Dér lå backup-vejledningen. Efter at have børstet støvet væk åbenbaredes for mig en folder med titlen "IBM Datamat og Hulkortlagrings-procedure".
Hvorvidt den faste netværksadministrators midlertidige fravær skyldtes tiltrængt deltagelse i et it-sikkerhedskursus, melder historien desværre ikke noget om.

Vidste du ...
... at 13 procent af alle private internet-
brugere ifølge Conference Board Research Center har været udsat for elektronisk
identitets-tyveri i husstanden?

Brokhoveder på affyringsrampen
Skulle en kopimaskine i det tyske it-firma Nutzwerk i Leipzig lide julefrokost-relateret overlast, er det anbefalelsesværdigt for medarbejderne at tage havariet med et smil.
Her er brok over alt fra defekt kontorudstyr til dårligt vejr bandlyst og tilmed indføjet som klausul i medarbejdernes ansættelseskontrakter, skriver Ananova.
Morgensure ansatte beordres til at blive i sengen, inden det forkerte ben møder gulvet, men advares samtidig om
fyringsrisikoen ved overdrevent fravær begrundet med
humørsvigt.
- Et godt humør er altafgørende for produktiviteten, så her knokler alle hårdt og er tilmed lykkelige, fortæller
chefen Thomas Kuwatsch.
En advokat, Marion von Sahr, er imidlertid usikker på, om nedadbøjede mundvige juridisk kan berettige en fyring, men erkender, at ledelse og ansatte i princippet kan indføje hvad som helst i en kontrakt, når blot begge lejre er glade (og det er de jo så pr. kontraktlig forpligtelse).
Billedtekst:
Smil Et humør, der snildt skulle kunne holde helt til pensionsalderen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere