Bedre integration af applikationer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. november 2005.


Outlook, Office og Sharepoint Server skal knyttes tættere sammen.

Barcelona: For Jeff Raikes, øverste chef for Microsofts
Business-divisioner, er der ingen tvivl. Der er en tæt sammenhæng mellem en globaliseret verden, hvor vidensarbejdere med behov for hurtig adgang til information samarbejder i teams, og Microsofts udspil om tættere integration mellem sine forskellige applikationer rettet mod, hvad Microsoft betegner som information workers - mennesker, der behandler og bearbejder information.
- Vi har behov for integrerede kommunikationsværktøjer, der gør det nemt at samarbejde og udveksle information, siger Jeff Raikes. Ifølge ham vil en tættere integration af Microsofts Outlook, Office-pakke og portalen Sharepoint Server være med til at opfylde vidensarbejdernes behov.
På Microsofts IT-Forum demonstrerede Jeff Raikes blandt andet, hvordan et Excel-regneark nemt kunne gøres tilgængeligt på et intra- eller internet ved hjælp af Office 12 og Sharepoint Server. Ved hjælp af Windows Sharepoint Services kan man fra Office 12 transformere et regneark til at blive præsenteret i en browser.

Netop muligheden for at gøre regneark tilgængelige som en service i en portal er interessant set i lyset af nylige memoer fra henholdsvis Bill Gates og Ray Ozzie. Ray Ozzie, der er CTO hos Microsoft, og Bill Gates skriver i deres memoer, at det er vigtigt, at Microsoft ikke går glip af den forretning, der ligger ved at udbyde forskellige services via internettet.
Adspurgt om vi kan forvente at se tekstbehandling og regneark udbudt via internettet, siger Jeff Raikes:
- I dag har virksomheder mulighed for at tilbyde Office via TerminalServer, så der er en mulighed for tynde klienter på den led. De fleste kunder vil dog have fordel af både services og så en desktop-klient, der kan give en rig brugeroplevelse. Services og en klient på desktoppen er den bedste kombination.
Så foreløbig vil Office nok ikke komme som webbaseret værktøj. Ifølge en undersøgelse fra Jupiter Research er kun 39 procent af virksomheder med over 250 ansatte skiftet til Office 2003. Det skræmmer dog ikke Jeff Raikes:
- Hvis man ser på Office, så giver man under 100 dollars om året for at holde sig opdateret. Sammenlignet med den efektivitet og produktivitet, som man får med de nye versioner, er det meget lidt, siger Jeff Raikes.

Billedtekst:
værktøj Jeff Raikes understreger behovet for integrerede kommunikationsværktøjer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere