SQL Server 2005 kommer efter Oracle og DB2

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. oktober 2005.


Databaseekspert forventer, at SQL Server 2005 bliver interessant for mange Navision- og Axapta-brugere.

Når den nye version af Microsofts database, SQLServer 2005, frigives 7. november, bliver det med en række features, der for alvor gør den konkurrencedygtig med de helt store virksomhedsdatabaser fra Oracle og DB2. Det mener en af de mest erfarne danske Oracle-eksperter, teknisk direktør Mogens Nørgaard fra Miracle A/S. Han deltog i sidste uge på en konference afholdt af SQL Server-brugergruppen SQL Pass.
- Med SQL Server 2005 får databasen blandt andet læsekonsistens, hvilket vil løse mange ydelsesproblemer for SQL Server, siger Mogens Nørgaard.
Oracle har ifølge Mogens Nørgaard haft læsekonsistens siden 1988, mens andre databaser, blandt andet SQL Server, ikke har haft det. Hvis en database ikke har læsekonsistens, bliver man enten nødt til at forbyde opdateringer i databasen når der genereres rapporter, eller man må kopiere data over i en database, der udelukkende er beregnet til rapportudtræk. Den sidste løsning ser man ofte i data warehouse-løsninger.
Hvis man ikke sørger for den slags rutiner, kan man risikere, at rapportkørsler startes på et givent tidspunkt, eksempelvis kl. 14.00, indeholder data der er ændret på et senere tidspunkt, eksempelvis kl. 14.15.
Microsoft løser problemet ved at introducere en såkaldt row-versioning; versionering af de enkelte rækker i databasen.
Ifølge Mogens Nørgaard svarer det til Oracles måde at håndtere læsekonsistens på.
- Oracle laver et before-image af data, der opdateres. Det vil sige, at den skriver den oprindelige dataværdi ned i en Undo-log, hvor data så kan konstrueres som de så ud kl. 14, forklarer Mogens Nørgaard og fortsætter:
- Vi har testet beta-versionen af SQL Server i Miracle, og det ser ud til at fungere fint.
Mogens Nørgaard forudser, at den feature vil gøre SQL Server interessant for Axapta- og Navision-brugere.
- Låsningsproblemer forsvinder med det her. I Danmark har det været svært at overbevise Navision- og Axapta-brugere såvel som forhandlere om at anvende SQL Server på grund af låsningsproblemer. Axapta-brugere har valgt Oracle, mens Navision har kørt på sit eget interne filformat. Den nye SQL Server med læsekonsistens vil blive meget interessant for Navision- og Axapta-brugere, mener Mogens Nørgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere