Pionerens blandede erfaringer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. august 2005.


Mobil adgang til virksomhedens ERP-system giver vvs-specialisten Danvan bedre overblik. Fordelene har dog ikke været uden omkostninger.

Danvan stod for at skulle udskifte sit gamle Navision Financials for to år siden. Der var tale om en gammel version, der ikke kunne udbygges til at håndtere eksempelvis e-faktura. Danvan, der sælger og servicerer vandingsanlæg til gartnerier, benyttede lejligheden til at undersøge muligheden for at få adgang til det nye ERP-system fra håndholdte computere.
-Vi havde et krav om at få en mobil løsning til det nye ERP-system. Målet var at få en mere struktureret hverdag med hurtig tilbagemelding på folks arbejde, daglig status på udestående arbejde, kontrol over lagersituationen og hurtigere udfakturering, siger Bo Jørgensen, direktør for Danvan.

På det tidspunkt var der ikke det store udbud af mobile ERP-løsninger på markedet, men via leverandøren af Danvans nye ERP-system, Lundberg Data, kom Danvan i kontakt med det nystartede Wireless Pocket Application (WPA).
- WPA var nystartet på det tidspunkt, og vi har været 100 procent med fra starten. Vi har oplevet alt, hvad der er af børnesygdomme i sådanne systemer, siger Bo Jørgensen, der eksempelvis nævner, at der kunne være dobbeltopdateringer af nogle poster, problemer med forbindelsen og en håndholdt computer, der ikke altid opførte sig som forventet. Danvan ofrede derfor en del personaletid sammen med WPA på at få systemet implementeret og få det til at fungere ordentligt.

Trods startproblemerne, er Bo Jørgensen dog tilfreds med systemet i dag.
- Systemet fungerer rimeligt godt nu. Det har hjulpet gevaldigt, at vores folk eksempelvis ikke skriver deres materialesedler på bagsiden af cigaretpakken eller madpapiret. Samtidig kan de selv oprette ordrer og se priserne med det samme, så de har fået et godt værktøj at arbejde med. Systemet gør det nemt at se, hvad der er af igangværende arbejde, samt hvor mange timer der er brugt på et projekt. Det er nok der, man får øjnene op for, hvor der er indtjening, og hvordan man kan få forbedret indtjeningen, fortæller Bo Jørgensen.
Selvom systemet fungerer relativt godt nu, mener Bo Jørgensen ikke, at det har givet de forventede gevinster.
- Men vi er godt på vej. Systemet er nok så godt, som det kan blive, men man skal ikke forvente, at man sparer halvdelen af administrationsomkostningerne, beretter Bo Jørgensen.

Systemet anvendes af Danvans 14 kørende folk, der blandt andet bruger det til at finde materialepriser, når de står ude hos en kunde. Med 60.000 forskellige materialer kan det være en stor hjælp.
Generelt er de 14 elektrikere, vvs-folk og andre montører glade for systemet, selvom nogle har været skeptiske.
- Der er måske nogle, der er bange for, at den nye teknik skal kontrollere dem. Det er dog ikke meningen. Det er ikke det, det handler om. Med systemet får vi et bedre overblik og mulighed for at fakturere, så snart et job er færdigt, siger Bo Jørgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere