LinuxWorld fokuserer på forretnings-applikationer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. august 2005.


Venner og fjender mødtes på sidste uges LinuxWorld i San Francisco.

Peace, love & Linux. I 2001 brugte IBM det slogan med tilhørende gadegraffiti i San Francisco for at gøre opmærksom på operativsystemet Linux, som IBM nyligt havde kastet sin kærlighed på - samt en stor pose penge efter. I sidste uge var storbyen med hippie-fortiden igen hjemsted for en Linux-begivenhed: den årlige LinuxWorld.
Hvor IBM for fire år siden anvendte guerilla-lignende marketingstrategi for at få street credibility og nærmest positionerede Linux som en modkultur, var LinuxWorld 2005 en langt mere strømlinet begivenhed, der ikke lagde skjul på sin kommercielle baggrund. Der var over 200 udstillere, og stort set alle de store it-virksomheder var til stede.
IBM selv var et godt eksempel på, hvordan Linux-verdenen har ændret sig. Fra at sælge Linux som et billigt operativsystem sælges Linux nu som del af en pakke, der skal løse forretningsproblemer.
Andre havde noteret sig samme udvikling.
- Alle leverandørerne taler om, hvordan open source kan integreres med proprietære produkter. Det er første gang, jeg har hørt så meget snak om det ved LinuxWorld, sagde IDC-analytikeren Jean Bozman.
- Det handler ikke kun om en platform. Det er ligeså meget et spørgsmål om at få det passet ind i virksomhedernes eksisterende it-arkitektur, fordi kunderne efterspørger open source til forretningsprojekter, sagde hun,

Applikationsservere er en vigtig del af it-arkitekturen, og her havde LinuxWorld et par nyheder. IBM annoncerede support for Geronimo-applikationsserveren fra Apache Software Foundation. Det er ikke et helt tilfældigt open source-projekt, IBM vælger at støtte. IBM købte nemlig virksomheden Gluecode Software i maj, og Gluecode baserer netop sit produkt på Geronimo-kode. Som et eksempel på open sources gensidige udveksling af kode, meddelte IBM, at man vil donere kildekoden til Gluecodes management-konsol til Geronimo-projektet.
En anden open source-applikationsserver, JBoss, fik opbakning af Dell, der meddelte, at man ville understøtte JBoss på sine PowerEdge-systemer. På tilsvarende vis vil Dell også understøtte open source-databasen MySQL på PowerEdge.

Hardware-leverandørernes opbakning til open source var udbredt.
HP oplyste, at man understøtter mere end 200 open source-applikationer på sine Integrity NonStop-servere.
Mange af standene havde Linux-servere, der kørte med AMD's 64-bit Opteron dobbeltkerne chips. Der var også masser af storage hardware, der kan anvendes af Linux-servere. En del storage-løsninger anvendte selv Linux som internt NAS- (Network Attached Storage) og SAN- (Storage Area Network) styresystem.

Virtualisering- og grid-teknologi var også et gennemgående tema. IBM annoncerede hvad de kaldte "Grid and Grow", en pakke bestående af Linux-baseret software, hardware og services rettet mod mellemstore og store virksomheder.
Ifølge IBM er grid-teknologien for kompleks for mange kunder, og IBM forsøger med "Grid and Grow" at gøre grid mere tilgængelig. Pakkens hardware er baseret på IBM's eServer BladeCenter-blade. Løsningen kan baseres på Intel-chips, IBM's Power-chips eller AMD's Opteron-chips.

Microsoft deltog også. Bill Hilf, lederen af Microsofts
open source test-laboratorium, sagde, at Microsofts open-source strategi er at "foretage produktforbedringer ved at forstå det teknologiske landskab som udgøres af Linux og open source".
Microsofts open source-laboratorium anvender operativsystemer som Red Hat/Fedora, SuSE Linux, Novell Open Exchange Server, Windows XP, Windows Vista samt en håndfuld andre. Et resultat af
open source-laboratoriets anstrengelser er blandt andet den kommende Windows Server 2003 R2, der skal gøre det muligt at anvende Unix-services på Windows.
- Vi tager et stort skridt fremad mod Unix-interoperabilitet, sagde Bill Hilf om R2-opdateringen af Windows Server 2003, der kommer i slutningen af i år.
Så selvom der måske ikke er decideret fred og kærlighed mellem Microsoft og Linux, var der en form for fredelig sameksistens på dette års LinuxWorld.

Billedtekst:
pænt besøg Årets LinuxWorld i San Francisco tiltrak mere end 11.400 deltagere.

Boks:
Grid
Grid stammer fra betegnelsen for elværkernes ledningssystem, der leverer strøm. Grid computing er visionen om et tilsvarende system, hvor man nemt kan tappe processorkraft og lagerkapacitet. For at opbygge et grid anvendes en række teknologier for eksempel virtualisering, ressourcepooling og clustering. De anvendes eksempelvis til at koble en række databaseservere sammen, så brugere og applikationer oplever dem som værende en databaseserver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere