ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. august 2005.


Vidste du ...
... at 81 procent af alle voksne amerikanere ifølge en rundspørge aldrig åbner vedhæftede filer i deres e-mails, med mindre de er fremsendt på opfordring - af ren og skær frygt for at blive smittet med ondsindet "malware"?

Skærsild i brændpunktet
Et dyk på Fortunes liste over USA's 100 bedste arbejdspladser fra nr. 20 sidste år til nr. 57 i år taler egentlig sit eget tydelige sprog, men lad os bare benytte den frastundende agurketid til at føje spot til skade - i lighed med dele af den øvrige it-presse, som denne sommer har fyret godt op under debatten om Microsofts ansættelsesprocedurer.
Spørg ikke, hvad vi kan gøre for dig - spørg, hvad du kan gøre for os! Sådan nogenlunde lyder overskriften på øjenvidneskildringer fra amerikanere, som i nyere tid har været mere eller mindre tæt på et job i Microsoft. Ud over at betjene sig af tunge og langvarige ansættelsesforløb, der typisk involverer dusinvis af interviewere, har "The Evil Empire" en uvane med at møde ansøgere med en hoven og arrogant attitude, forlyder det.
Ph.d.'er og andre veluddannede kandidater "skydes ned" på stribe efter at have talt med "forkert" accent eller været iklædt et slips, som ikke huede en enkelt i den mægtige hær af udspørgere, ansøgerne udsættes for, skriver blandt andre CNet.
Eller også lader mange velkvalificerede sig skræmme væk, siger kritikere, som heller ikke finder den bombastiske stil synderligt kompatibel med Microsofts progressive tanker om at hyre de mest kreative hjerner.
Til alt held aner man gryende selvkritik - og håb om bedring - bag murene i Redmond. Ikke mindst eksemplificeret ved en nok så omtalt blog, begået af en vis Gretchen Ledgard, som ganske vist selv er ansættelsesansvarlig i Microsoft, men bestemt ikke har meget til overs for visse af sine med medchefer, der blandt andet får følgende skudsmål: "Entitled, spoiled whiners who assume that everyone wants to work for Microsoft"
(https://blogs.msdn.com/jobsblog).

Billedtekst:
Fæl interviewer Blot én af utallige strikse kuglepenne, ansøgere til job hos Microsoft i USA, risikerer at blive udsat for i rekrutteringsforløbet.
Modelfoto

Men klappen gik dog ned
I sommervarmen lykkedes det en japansk sundhedskonsulent at holde hovedet så koldt, at han kunne slå alle hidtidige rekorder i opremsning af decimalerne i pi - det irrationale tal, der angiver forholdet mellem en cirkels diameter og periferi.
Decimaltallet 3,14159 (og brøken 22/7) er "banal" skolelærdom. I virkeligheden er tallet uendeligt mange, fuldstændigt usystematisk placerede, decimaler langt, hvoraf man foreløbig ved hjælp af computerkraft har regnet sig frem til 1,24 billioner.
Konsulenten, 59-årige Akira Haraguchi, har ifølge BBC News formået at recitere 83.431 decimaler, hvilket nærmer sig en fordobling af den hidtidige, ti år gamle rekord.
Det tog Haraguchi adskillige timer at slå rekorden - ikke mindst fordi, han tre timer inde i sit første forsøg måtte starte helt forfra efter at have tabt tråden. Han håber nu at kunne tage pladsen i Guinness' Rekordbog fra sin forgænger, landsmanden Hiroyuki Goto, der som blot 21-årig i 1995 opremsede 42.195 decimaler.

Billedtekst:
superhjerne Utallige timer og 83.431 decimaler senere nåede den indre harddisk i en meget lidt glemsom japaner trods alt den yderste grænse for sin kapacitet.
Modelfoto

Ugens citat:
"Min erfaring siger mig, at det svageste led i it-sikkerhedskæden altid befinder sig på pladsen mellem tastaturet og gulvet".
Peter Benson, direktør for Security-
Assessment.com, Auckland, New Zealand




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere