Skattejagt for GPS-nørder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. maj 2005.


Geocaching er moderne skattejagt for it-entusiaster med GPS-modtagere, internetadgang og travesko.
Satellitnavigation er også legetøj. I hvert fald hvis man spørger de såkaldte geocachere. Geocaching er et fænomen, der opstod på nettet for et par år siden, og som breder sig til stadig flere begejstrede brugere af GPS-udstyr over hele verden. Spillet går ud på at finde frem til det præcise koordinatsæt, som en bruger har lagt ud på nettet. Med sin GPS-modtager i hånden gælder det for andre om at finde stedet og bjærge skatten. Skatten kan være placeret ude i skoven, på taget af en bygning eller oppe i en telefonmast. Og når geocacheren har kæmpet sig vej, venter der ikke en kiste fuld af guld, men derimod en logbog, finderen skal skrive i - og måske lægge koordinater til et nyt skattekort - samt en pose slik, en kuglepen eller en anden lille gave, finderen kan tage med som trofæ. Han eller hun skal bare huske at erstatte skatten med en anden.
Nogle skatte kan findes ved et enkelt koordinatsæt, mens andre indeholder en række gåder og opgaver, der skal løses først.
www.geocaching.com kan man læse mere om spillet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere