Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. april 2005.


Bold-ballade og skattepine
Flere af Kroatiens større byer lagde gader til massive folkeopstande, da en online-nyhedstjeneste sidste fredag proklamerede, at nationen risikerer at blive udelukket fra VM-slutrunden i fodbold til næste år.
En ting er, at en udenrigspolitisk varm kartoffel - den kroatiske regering nægter at udlevere general Ante Gotovina, som er mistænkt for krigsforbrydelser under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien - foreløbig har udelukket landet fra EU-medlemsskab. Noget helt andet, og langt mere alvorligt, at lade samme sag få frit spil til hjertekulen af stolt kroatisk nationalfølelse: Landets fodboldhold, som i øjeblikket fører kvalifikationsrundens Gruppe 8.
"I samråd med EU's ministerråd har vi besluttet at ekskludere Kroatien fra VM, indtil landet udleverer Ante Gotovina", blev FIFA's præsident Sepp Blatter ifølge Ananova citeret for at udtale.
Hurtigere end man kan bladre op i en kalender under 1. april, havde tusindvis af skilte- og banner-bevæbnede kroatere samlet sig i oprør i blandt andet hovedstaden Zagreb ... alt imens dagen så småt begyndte at gry ovre i Canada, hvor borgerne i Ottawa oplevede en brat opvågnen til denne udtalelse i et lokalt radioprogram fra landets skatteminister John McCallum (billedet):
"Udfyld din selvangivelse online, eller der vanker straf!"
Papirnussende skatteydere, som nægtede at benytte den elektroniske formular, ville dels blive afkrævet en strafrente på fem procent, dels få forsinket tilbagebetaling af for meget indbetalt skat til engang langt ude i fremtiden, hed det sig.
Til trods for ministerens tilføjelse sidst i udsendelsen: "Til alle Ottawas skatteydere: Aprilsnar!" gik der timer, før telefonstormen fra hidsige skatteydere så småt begyndte at løje af, skriver nyhedsbureauet Reuters.

45 - 28 = globalt tidsspilde
Formålsløse møder, dårlig kommunikation og uklare mål fortærer i gennemsnit produktiviteten to ud af ugens fem arbejdsdage, fremgår det af en verdensomspændende undersøgelse, Microsoft har foretaget med deltagelse af 38.000 ansatte i 200 forskellige lande.
Af en arbejdsuge på 45 timer føler folk sig i gennemsnit uproduktive i de 17 timer, fremgår det af rapporten, som citeres af CNN.
Den absolut største topscorer udi tidsspilde-kunsten er møder, som de adspurgte i gennemsnit bruger 5,6 timer om ugen på. Heraf vurderes de 69 procent at tilhøre den ineffektive kategori.
Et for Microsoft særdeles interessant faktum kommer frem i 55 procent af de adspurgtes vurdering af, at deres egen produktivitet er tæt forbundet med deres computerprogrammers ditto. I samme boldgade kan det konstateres, at folk i gennemsnit modtager 42 tidsslugende e-mails hver dag.

Vidste du at ...
... der årligt sælges cirka 10.000.000.000.000.000.000 chip-transistorer? Sådan lyder i hvert fald et skøn, fremsat i 2003 af Gordon Moore, med-grundlægger af Intel og ophavsmand til
Moores Lov. Tallet er ifølge Intel 100 gange så stort som bestanden af myrer i hele verden.

Fatalt sværdslag
Det startede med et forholdsvist uskyldigt online-computerspil og endte med alt andet end uskyldigt offline-drab, da to kinesere kom i klammeri om et virtuelt sværd, den ene havde vundet i spillet "Legend of Mir 3".
Efter at have "optjent" sværdet engang i februar lånte den 41-årige Qiu Chengwei det ud til konkurrenten Zhu Caoyuan, som imidlertid lod sig lokke til at sælge det digitale våben for et analogt beløb på cirka 5.000 kroner til tredjemand. Det skriver avisen China Daily.
Da Qiu blev klar over tyveriet, gik han til politiet, som ikke kunne tage sagen helt alvorligt, da der der ikke var tale om noget ægte våbentyveri. Zhu lovede gentagne gange at overgive sin profit fra sværd-salget til Qiu, som imidlertid mistede tålmodigheden og troppede op hjemme hos "tyven", som han stak ihjel med en kniv.
Qiu meldte sig kort efter selv til politiet og venter nu på sin dom, alt imens Kinas jura-eksperter mundhugges om, hvorvidt våben i computerspil bør regnes for privat ejendom i juridisk forstand eller ej.

Ugens citat:
"Havde det ikke været for C, havde vi programmeret i BASI, PASAL og OBOL". Ukendt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere