Søg de nye teknologier

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. februar 2005.


Nogle gange er et seksugers .Net-kursus nok til at finde vejen ud af datamatikernes arbejdsløshedskø.

For Claus Madsen var eksamensbeviset fra datamatikeruddannelsen en billet til arbejdsløshedskøen.
- Jeg søgte i øst og vest, der var bare ingen job overhovedet, fortæller den 32-årige datamatiker.
Der var og er stadig mange datamatikere, som ikke har kunnet finde en it-relevant beskæftigelse. Men der bliver færre af dem i år, hvor optagelsen til datamatikeruddannelsen er den laveste nogensinde. Skidt for it-faget, godt for arbejdsøshedsstatistikken, mener nogle.
I sin datamatikeruddannelse programmerede Claus Madsen i TurboPascal og Java. Han mener, at skolerne er for langsomme til at tage nye teknologier til sig.
- De vil jo gerne have, at folk kommer i arbejde bagefter, så de bør følge mere med tiden og undervise i det, der er brug for ude i virkeligheden, siger han.
Han søgte job længe, og en dag gik han til sin arbejdsformidling og fortalte, at han havde fundet et seksugers ASP.Net-kursus, han kunne tænke sig at tage. Kurset fik han, og han lagde sit cv på nettet. To måneder senere blev han kontaktet af Milcom, der blandt andet er hoveddistributør af TDC's mobiltelefoner, som tilbød ham jobbet som systemprogrammør.
Claus Madsen valgte .Net-kurset, fordi han kunne se, hvor det bar hen med .Net, siger han:
- Det er godt gennemtænkt. Det Java, jeg havde på studiet, var også rigtig godt, men der manglede et godt udviklingsmiljø, siger han.

Billedtekst:
Datamatiker Claus Madsen fik job som systemprogrammør efter et seksugers .Net-kursus. Se, hvorhenne det rykker og søg mod de nye teknologier, lyder hans råd til de arbejdsløse datamatikere.

Boks:
Enorm interesse for
.Net-platformen
Når startskuddet lyder for .Net-udviklerarrangementet, Mød Microsoft, 10. februar, foregår det i de tre største sale i Cinemaxx-biografen i butikscentret Fisketorvet i København.
Der er 1.350 tilmeldte og en lang venteliste af it-folk, som vil høre om .Net version 2.0. Det er dermed det største rigtige udviklerarrangement, Microsoft nogensinde har holdt. Samme program kører i Århus med lige så mange tilmeldinger.
To tredjedele af deltagerne er hardcore .Net-udviklere, der vil lære mere, den sidste tredjedel it-folk, der vil høre om mulighederne.
- Halvdelen af vores enterprisekunder (det er de store, red.) har skrevet .Net ind som Mission Critical-platform i deres handlingsplan. Og det er altså kun tre år siden, .Net kom frem, siger Søren Hebsgaard, direktør for Microsofts platform- og udviklerstrategi.
Han kan se, at det især er Microsofts ISV-kunder (Independant Software Vendor), der driver efterspørgslen efter .Net frem, og ikke så meget slutkunderne.
- ISV'erne er små uafhængige softwarefabrikker, og .Net er interessant for dem, fordi man kan udvikle hurtigere på den platform. .Net-udbredelsen vokser dobbelt så hurtigt hos vores ISV-kunder som på resten af markedet, siger Søren Hebsgaard.

I 2003 gennemførte analysehuset IDC en undersøgelse af de to platforme Microsofts .Net og Sun Microsystems Java, J2EE, for at finde ud af, hvorfor virksomhederne vælger platform, som de gør.
IDC konstaterer, at det primært er et øget behov for webservices, hvor virksomhederne integrerer hele forretningen i Windows, der tvinger .Net frem.
- Det er muligvis et religionsspørgsmål, om man vælger det ene eller andet, og Java er heller ikke på vej ud. Men .Net vokser altså meget mere. Sådan ser det ikke nødvendigvis ud i resten af verden, siger IDC-senioranalytiker, Karsten Fogh Ho-Lanng.
- I de nordiske lande har Microsoft historisk set altid spillet en stor rolle på grund af de mange små og mellemstore virksomheder, og lige nu går Microsoft frem med uimodståelig kraft. J2EE vil stadig spille en vigtig rolle på markedet, men vil ikke være markedsledende, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.
Den gennemsnitlige vækst af virksomheder i Norden, der bruger .Net og J2EE er frem til udgangen af 2008 henholdsvis cirka ti procent og fire procent.
- En anden drivkraft for udviklingen er tilsyneladende, at mange ISV'er foretrækker .Net. Og så er der spørgsmålet om styresystemer. Har man Windows, vælger man .Net, og har man Linux eller Unix, vælger man Java. Da Windows-platformen fylder meget i Danmark, er .Net et naturligt udviklingsværktøj for mange, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere