September 2004

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Softwareudvikleren Omada står øverst på podiet og bliver kåret som Danmarks dygtigste it-virksomhed, da Computerworld afholder Top 100-konference på spillestedet Vega i København.

Xerox i Danmark mister sin største forhandler til konkurrenten Canon, der har givet superforhandleren Xerox Partner Herning et tilbud, der var umuligt at sige nej til.

Danmark får sin første store Tetra-installation, da mere end 1.200 busser i hovedstadsområdet installerer Tetra-radioer.

TDC lægger bud ind på den svenske netværksoperatør Song Networks. TDC vil betale 3,3 milliarder kroner for kontrol med selskabet.

Videnskabsmanden Bob Evans, der hjalp IBM med at udvikle den moderne mainframe, dør af et hjertestop i sit hjem i San Francisco. Han blev 77 år.
Amtsrådsforeningen poster over de næste år yderligere 10 millioner kroner ind i arbejdet med elektroniske patientjournaler. Pengene skal anvendes på fælles aktiviteter, som alle amterne skal få glæde af.

Administrerende direktør Lars Netterstrøm forlader netværksleverandøren Song Networks samme dag, som TDC byder 3,3 milliarder kroner for selskabet.

Enhedlistens Line Barfod (billedet) raser over, at videnskabminister Helge Sander (V) optræder i et reklameblad for Hewlett-Packard, hvor han lovpriser digital forvaltning.

To måneders lønkaos i Københavns Kommune skal stoppes, og it-leverandøren Accenture præsenterer en ny handlingsplan, efter det har været nødvendigt at gennemgå omtrent to tusind lønsedler manuelt.

To film- og musikpirater i Vejle og Holstebro får deres computere udsat for ransagninger fra Antipiratgruppen. Begge får slettet flere tusind filer og kan se frem til erstatningssager fra antipiraterne.

Amerikanske Yahoo køber musiktjenesten Musicmatch for omkring 972 millioner kroner. Musiktjenesten giver brugerne mulighed for at købe musik online og står blandt andet bag den Windows-software, der følger med Apples musikafspiller iPod.
Danmarks Tekniske Universitet fordobler antallet af computere i supercomputeren "Niflheim", der nu består af 900 pc'er, som står skulder ved skulder i en kælder under universitetet. Den opgraderede superkrikke har en samlet regnekraft på 4,5 teraflops

Den tidligere børsstjerne og dotcom-idolet Frank Quattrone bliver idømt 18 måneders fængsel og en bøde på 550.000 kroner for at lægge hindringer i vejen for myndighedernes undersøgelse af nogle af dotcom-tidens største børsnoteringer.

IBM opsiger samarbejdet med sin mindste softwaredistributør, Norsoft. Opsigelsen bunder i uenighed om, hvor mange ressourcer Norsoft skal bruge på langhåret teknisk support af sine kunder - forhandlerne.
Den tidligere ejer af selskabet Data-Rex, Jørn Hansen, bliver hyret som integrationschef af sin nye chef, islandske Kerfi, der i foråret købte hans firma.

Efter endnu et millionunderskud er tiden ved at løbe ud for Netdoktor. Bestyrelsesformand og hovedaktionær Lars Thuesen giver selskabet til 2005 til at begynde at tjene penge. Ellers er det slut.

CD Factory bliver solgt til Europas største producent af digitale medier og udvider den danske produktion kraftigt. Der lægges op til heftigt prispres over for den største konkurrent SDC Dandisc, idet CD Factory kan sænke prisen med op til 30 procent under den nye ejer.
Hewlett-Packard bekræfter, at EDB Gruppens afgående topchef, Jens Frølund (billedet), bliver ny administrerende direktør for HP Danmark, hvor han især skal fokusere på selskabets serviceforretning. Dermed udfylder HP det hul, der opstod, da Niels Svenningsen i maj forlod posten.

To ud af de tre leverancer af terminaler til det nye chip-dankort er forsinkede. Leverandørerne undskylder sig med, at de står midt i en langvarig certificeringsproces og et kompliceret stykke udviklingsarbejde.

Seks større kommuner vil have computere i valglokalerne allerede til kommunalvalget i 2005, og indenrigsministeren sender derfor et lovforslag i høring. KMD skal udvikle systemet, som på længere sigt kan åbne for valg over internettet.

ToldSkat anmelder tre it-virksomheder til politiet for momssvindel for omkring 130 millioner kroner. De tre virksomheder er alle gået konkurs og har handlet med store mængder it-komponenter fra Hongkong og Storbritannien.
De mindste forhandlere af Microsoft Business Solutions-produkter bliver presset hårdt af Microsofts nye certificeringspolitik. Forhandlerne føler sig udelukket fra at forhandle Microsofts ERP-produkter.

For første gang siden 2002 er Japans supercomputer Earth Simulator ikke den kraftigste computer på planeten. IBM samler en 16.000 processor-version af sin Blue Gene, som den 16. september overhaler den japanske megacomputer bygget af IBM-konkurrenten NEC.
Thy Data Center Development søsætter en uddannelsesvirksomhed rettet mod Microsoft Partnere og Axapta-udviklere verden over.

Den danske it-leverandør Combo IT slår sig sammen med multimediehuset Ariocorp til en it- og multimedievirksomhed. Planen er at tilbyde integration af traditionelle it-løsninger med multimedieteknologi.

Orion Europe overtager Flextronics' fem år gamle produktionsfaciliteter i Pandrup. Orion producerer fladskærme og dvd-afspillere.

Bredbåndsnet kan ikke sammenlignes med en kommunal forsyningsvirksomhed, fastslår Indenrigs- og Sundhedsministeriet og forbyder kommuner i tyndtbefolkede områder at støtte bredbåndsprojekter.

Analysefirmaet Jupiterresearch ansætter Edward O'Hara som direktør for selskabets aktiviteter i Nordeuropa og Baltikum. Den danske irer har tidligere stået i spidsen for Giga Information Group og IDC.
Formanden for Videnskabsministeriets koncern-it-udvalg, Michael Henneberg Pedersen, overtager posten som ministeriets koncern-it-chef fra Sten Mogensen, der fratræder med øjeblikkelig virkning.

Administrerende direktør Tage Reinert (tv.) forlader Sonofon, hvor han bliver erstattet af den tidligere salgs- og marketingdirektør, Steen Jespersen (th.).
It-forhandleren Topnordic vinder et EU-udbud om at levere it-udstyr til Københavns Kommune for et tre-cifret millionbeløb. Aftalen betyder, at de forskellige forvaltninger i kommunen fremover kommer til at samarbejde om it-indkøb.

De amerikanske myndigheder rejser tiltale mod den tidligere topchef for Computer Associates, Sanjay Kumar, for regnskabsbedrageri og for at forsøge at lyve sig fra det.

Computer Associates spænder bæltet ind og fyrer fem procent af arbejdsstyrken. Herhjemme får fem medarbejdere en fyreseddel.
DSB skifter spor og vil levere trådløst internet til togrejsende i 2005. Statsbanerne har tidligere afvist internet på togene, fordi de eksisterende satellit-løsninger var for dyre.

Det svenske teleselskab Tele2 byder en kvart milliard kroner mere for netværksoperatøren Song Networks end TDC. Dermed raser en budkrig om netværksoperatøren mellem de to selskaber.

Konkurrencerådet skaber splid om reguleringen af det danske telemarked ved at tillade 12 måneders binding på 3G-mobiltelefoner. En ekspert mener, at Konkurrencestyrelsen er gået over stregen og trådt ind på Videnskabsministeriets domæne.

Microsoft lancerer en række mus og tastaturer med indbygget genkendelse af fingeraftryk. Den nye hardware skal overflødiggøre de fleste adgangskoder og forbedre sikkerheden.

Brasilien er globalt hovedsæde for international computerhacking og internetsvindel. Ud over en verdens største talentmasser inden for fodbold huser landet også 80 procent af alle verdens computerhackere.
Tiscali er tæt på at sælge sin danske forretning. Interesserede købere har allerede meldt sig. Den danske direktør, Serge Lupas, fastholder dog, at et salg ikke er aktuelt.

Der er dobbelt så mange danske it-chefer med i virksomhedernes topledelse som i Sverige. Herhjemme er 66 procent af it-cheferne med til at træffe de vigtigste beslutninger, mens det i Sverige kun er 31 procent af de it-ansvarlige.

TDC ansætter 33-årige Christian Winther som administrerende direktør for TDC's tyske mobilselskab Talkline. Han har tidligere arbejdet otte år for TDC, men har de seneste to år kæmpet med at vende et stort minus til plus i den tyske bredbåndsleverandør Easynet.
Den danske spiludvikler Media Mobsters vil ikke længere forbindes med organiseret kriminalitet og rene skydespil. Derfor skifter man navn til Bigfoot Games.

Danske Nordisk Industripartner køber det svenske selskab Live Networks International i en handel, der værdisættes til mellem 150 og 200 millioner kroner. Live Networks udlejer film via internettet.

Danske konsulenter skal udvikle software til Lund-firmaet Excensor, som har fået en ordre på 200 millioner kroner fra det tyske forsvar. Det er den danske afdeling af udviklingsvirksomheden Glaze, der nyder godt af Øresundssamarbejdet

Fujitsu Services ansætter it-chef hos Københavns Kommune, Jimmy Kevin Pedersen, som har stået i spidsen for outsourcingen af lønudbetalinger til Accenture, der fortsat volder massive problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere