Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. november 2004.


En gevaldig kop Gevalia ...
... har der mindst skullet til for at slippe så nådigt, som det var tilfældet for den 20-årige Chris van Rossmann, da han for nylig fik meget uventede gæster.
Pludselig væltede en massiv redningsstyrke, bestående af både politi og redningsfolk, ind i den unge studerendes hjem i byen Corvallis i Oregon - hidkaldt af satellit-bårne nødsignaler, som angiveligt var afsendt fra Chris van Rossmanss lejlighed.
Desorienteringen hos såvel sagesløse Chris som redningsfolkene var i første omgang til at få øje på, indtil synderen - et forholdsvist nyt fladskærms-tv fra Toshiba - kunne udpeges. Af uforklarlige årsager havde tv'et pludselig fundet på at udsende svingninger ved frekvensen 121,5 MHz, som ellers er reserveret til internationale nødsignaler.
Den unge Chris blev venligt, men bestemt anmodet om at holde sit tv slukket og slap til gengæld for den bøde på 10.000 dollars, som er standardtaksten for at udsende falske nødalarmer. Desuden har Toshiba lovet at skifte tv'et ud uden beregning.

Ågerkarle på hjul af Tour-vinder
Den seksdobbelte amerikanske cykelrytter og Tour de France-vinder Lance Armstrong er manden bag en ny gul dille, der på rekordtid har nået kultstatus: Et gummi-armbånd med inskriptionen "Live Strong", som Lance Armstrong
Foundation (www.laf.org) sælger millioner af både off- og online. Overskuddet går til støtte for kræftforskning.
Armbåndet til blot en dollar er fremstillet af Nike og sås første gang på den tidligere kræftramte cykelrytter selv under dette års Tour. Siden er det iagttaget på håndleddene af alt fra professionelle sportsfolk til præsidentkandidater, skriver CNet.
Men intet er jo så godt, at det ikke er skidt for noget, og i dette tilfælde for forsyningerne. Lige nu er det trendy symbol i restordre, med helt op til en måneds leveringstid, hvilket fluks har lokket plattenslagerne op af deres sorte huller for at sælge eksisterende eksemplarer til overpris på eBay-auktion.
Ifølge Lance Armstrong Foundation sælges armbåndet online til priser helt og til 20 dollars stykket til folk, som tror, at oplaget er begrænset, og selv om en talskvinde for fonden, Michelle Milford, er smigret over interessen, er hun også dybt skuffet:
- Så vidt jeg ved, har fonden ikke modtaget så meget som en dollar af de overdrevne provenuer på eBay, og de penge kunne ellers være brugt til værdifuld forskning, siger hun til CNet.

Billedtekst:
Lance Armstrongs mor, Linda, med et af de velgørende gummi-armbånd, som først blev kult og siden prissat lige lovligt elastisk på eBay. Foto: PRNewsFoto

Chefen sviner (også) med den
Firewalls og antivirus-programmer kan være udmærkede, men selv de spiller fallit, når computernetværkets herre - mennesket - sætter sin hjerne på standby.
En rundspørge, foretaget af Websense, i 500 britiske, hollandske, tyske og italienske virksomheder afslører en helt utrolig skødesløshed med firmaernes bærbare computere, som misbruges til hvad som helst, når de er ude at føjte.
70 procent af de adspurgte indrømmer at være helt uden skrevne retningslinier for de ansattes brug af bærbare med det resultat, at computerne hyppigt vender hjem, spækket med virus, spyware, ulovlige programmer eller filer og porno.
Og topcheferne er ikke et hak bedre end de menige medarbejdere, afslører undersøgelsen - hele 54 procent indrømmer at have brugt en firma-bærbar til risikable aktiviteter, såsom at downloade uautoriseret software.
- Det er ren skødesløshed. Virksomhederne er efterhånden mægtigt gode til at sikre sig indefra mod traditionelle virusser og den slags, men glemmer alt om at foretage en grundig rengøring af de omflakkende bærbare, inden de risikerer at forurene hele nettet, når de atter kobles på derhjemme, siger Mark Murtagh fra Websense.

Billedtekst:
Vi kan gardere os nok så meget mod virus, men når en besmittet bærbar vender hjem fra forretningsrejse, lurer
alskens trusler mod netværket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere