ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. oktober 2004.


Gidsel googlet til frihed
En australsk journalist kan formentlig ene og alene takke sin virtuelle eksistens på nettet for i dag at have livet i behold. Det skriver avisen The Inquirer.
Journalisten, John Martinkus, blev forrige weekend taget som gidsel i Bagdad af militante irakere, som holdt ham fanget i 24 timer, før de slap ham fri.
Under kidnapningen gik de online-befarne irakere på nettet for at kontrollere, at Martinkus var den, han udgav sig for. På Google blev de blandt andet henvist til journalistens egen hjemmeside, som afdækkede indtil flere USA-kritiske artikler.
Herefter vedtog kidnapperne, at deres sag nok var bedst tjent med at lade John Martinkus skrive videre, hvilket nødvendigvis indebar, at de måtte skåne hans liv, hvorefter han blev løsladt.

En frisk gåtur til stranden
Dette er sådan en beretning fra det virkelige liv, som enhver professionel rejsearrangør vil elske:
En kvinde i den engelske by Birmingham blev ifølge avisen Daily Mirror fristet af online-sfæren til selv at tilrettelægge familiens sommerferie via nettet. Hele tre uger forløb med grundig research, indtil Christina Cooke besluttede sig for et hotel på Costa del Sol som rejsemål.
Da familien dukkede op på den sydspanske kyst, var det imidlertid ikke sådan ligetil at finde frem til hotellet "Avalon Hotelpark". Og ikke helt uden grund: For det bookede hotel viste sig at ligge mere end 1.600 kilometer væk - 20 kilometer uden for Braunschweig!
- Jeg har da taget fejl af adresser før, men aldrig af hele lande. Og jeg, som ellers troede, jeg var så smart at droppe mellemhandleren, siger en lettere brødebetynget Christina Cooke til avisen.
Ud over at miste 5.000 kroner på de ubenyttede overnatninger i Tyskland måtte familien af med uforudsete 10.000 kroner til ophold og fortæring på Solkysten.

billedetekst: Solen ville være gået ned - mange gange - før traveturen fra hotellet kunne tillade familien at nyde strandlivet på den online-komponerede sommerferie.
Modelfoto

Til stilheden før stormen
"En forurening, der er direkte sammenlignelig med passiv rygning", snerrer opfinderen
Mitch Altman vredt. Hans udfald er rettet mod larm og flimrende billeder fra tændte tv-apparater, som han nu er gået i krig mod - og med helt uventet stor succes.
Det første produkt fra Altmans lille online-firma i San Francisco er en uskyldigt udseendet nøglering til små 90 kroner, TV B-Gone (billedet). Nøgleringen er dog en elektronisk ulv i fåreklæder til den vovemodige mand m/k, idet den samtidig fungerer som en diskret fjernkontrol til betjening af tænd/sluk-knappen på et tv. Desuden er den universel og virker ifølge firmaet på fem meters afstand af cirka 1.000 almindeligt udbredte modeller af tv-apparater.
Selv betegner Mitch Altman nøgleringen som et stykke uundværligt personligt sikkerhedsudstyr, men er alligevel blevet taget på sengen af den enorme rift om produktet: Blot to dage efter lanceringen på firmaets hjemmeside
(http://69.20.6.69/index.htm) var lageret revet væk! Men tv-modstandere skal ikke fortvivle, nye forsyninger er på vej.
Man må dog håbe for tv-kontrollens egen eksistensberettigelse, at dens succes stopper i god tid før prædikatet "hvermandseje". I modsat fald vil indædte tænd/sluk-krige mellem flimmerhadere og -elskere vel før eller siden bringe stillingen tilbage til status quo.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Tech Lead til Java-backend udviklingsteam

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere