ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. oktober 2004.


"... det sagde hun også i går!"
Ovre i England har der i nyere tid været flere eksempler på, at internet-udbydernes spamfiltre er så grundige i deres frasortering af porno og andet smuds på nettet, at det har fået en utilsigtet modsat effekt.
Et eksempel er firmaet Scunthorpe, som af uforklarlige årsager har haft store problemer med at modtage både e-mails og hits på sine hjemmesider, skriver The Register.
Senest har så det mondæne London-museum Horniman Museum (www.horniman.ac.uk) ufrivilligt nægtet sine virtuelle besøgende - typisk studerende og skoleelever - adgang til museets værdifulde etnologiske og naturhistoriske samlinger.
Så hvad børn og andre uskyldige eksistenser ikke i forvejen måtte have af saftigheder i deres ordforråd, kan de i rigt mål finde inspiration til i filtrenes "beskidte tankegang".
Dog er spamfiltre ikke ene om at betragte online-indhold gennem de lettere studentikose briller: Søgemaskinerne kan også! Illustreret af et nyligt eksempel, hvor et britisk ægtepar havde døbt deres nyfødte søn Drew Peacock og derefter søgte på Google efter mulige berømte navnefæller - uden held.
"Mener du ikke Droopy Cock?", skrev den hjælpsomme søgemaskine tilbage. Sønnen har ikke desto mindre beholdt sit navn.

billedetekst:
Hvad en snavset tankegang dog ikke kan få ud af selv "støvet" museums-indhold på nettet?!
Foto: Horniman.ac.uk

EU kræver grækerne til genstart
I de sidste par år er det stået sløjt til med det frie spil overalt i Grækenland. I ren forhippelse på at få bugt med ulovligt hasardspil og ruinerende ludomani indførte Grækenlands regering i sommeren 2002 en lov, nr. 3037, som slet og ret forbød samtlige former for spil på elektrisk, elektromekanisk og elektronisk udstyr.
Bestemmelsen var møntet på såvel lokale som turister - både "i det offentlige rum" og hjemme i dagligstuen - hvor et helt uskyldigt Pac Man-spil i princippet har kunnet give bøder op til en halv million kroner og fængsel i et år!
Loven er aldrig faldet i EU-Kommissionens smag, og allerede i oktober 2002 år blev Grækenland advaret om, at den var i direkte modstrid med EU's traktat for varers og serviceydelsers fri bevægelighed i unionslandene.
Et løfte i april i år fra grækerne om at sætte den omstridte lov på "off" har ikke just slået olympisk hastighedsrekord, for der er stadig intet sket. Og nu er Kommissionen så træt af sagen, at den ryger til EF-domstolen, skriver The Register.

billedetekst:
En ludomanisk hasardspiller i svøb? Man kan jo aldrig vide sig sikker ...!

Et hammerslag mod Fiorina
Efter samfulde seks år i toppen af Forbes' liste over USA's mest indflydelsesrige kvinder må Hewlett-Packards overhovede, Carly Fiorina, se sig detroniseret af Meg Whitman (billedet).
Og hvem er så denne Whitman?
Jo, hun står såmænd i spidsen for intet ringere end auktionshuset og online-succesen eBay, som alene i år ventes at omsætte for en milliard dollars.
I sin helhed ser toppen af Forbes' kvindeliste således ud:
1. Meg Whitman (eBay), 2. Carly Fiorina (HP), 3. Andrea Jung (Avon Products), 4. Anne Mulcahy (Xerox) og 5. Marjorie Magner (Citicorp).

billedetekst:
Enhver ved, hvordan Carly ser ud, så her bringer vi et billede af Meg.
Foto: Computerworld US.

Ved jorden at blive ...
... havde utvivlsomt tjent en amerikansk programmør bedst. Han er nu fyret for at have brugt sin arbejdsgivers computer på at søge efter intelligent liv i rummet.
Den 63-årige programmør, Charles E. Smith, mente sig ellers i sin gode ret til at afvikle SETI-programmet (Search for Extraterrestrial Intelligence) på kontorets server, eftersom aflytningen begrænsede sig til natte- og weekendtimerne.
Men det var chefen for Ohio Department of Job and Family, Tom Hayes, bestemt ikke enig i, skriver The Register. Ud over at fyre Smith på gråt papir har Hayes grundigt sparket til én, der ligger ned, med denne officielle presseudtalelse:
"Jeg forstår udmærket hans ønske om at lede efter intelligens i rummet, for det er tydeligvis ikke, hvad han har set i spejlet om morgenen. Nu kan alle føle sig helt trygge ved, at denne mand er beamet lysår ud af vores bygning".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere