Papirpenge

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. september 2004.


Uddannelse koster penge, og de certificerede partnere er vigtige for Cisco Danmarks indtjening.
uddannelse
De fleste virksomheder satser på partnerskaber med kursusudbydere, for eksempel har Microsoft otte kursuspartnere i Danmark. Hos Cisco Danmark lever virksomheden praktisk talt af sine partnerskaber
- Mere end 80 procent af vores omsætning kommer fra partnere, som har vores certificering. For fire år siden tog vi den strategiske beslutning, at vi ikke længere gav rabat på certificeringer ud fra volumen, men ud fra certificering. I dag er det tydeligere, at prisen afhænger af kompetencen, siger salgsdirektør for partnere i Cisco, Claus Holm.
Den store netværksproducent er med andre ord blevet en moder-uddannelsesvirksomhed. Sådan vil salgsdirektøren nu ikke beskrive det.
- De løsninger, der laves med vores produkter, bliver mere og mere komplekse og stiller hele tiden større krav om uddannelse og dokumentation. Især sikkerhed er et varmt emne lige nu. Der er større fokus fra slutkunderne på, at det handler om de rette kompetencer. Man kan også se, at de virksomheder, der går ind og investerer i certificeringer er dem, der udvikler deres forretning mest og er mest velkørende, siger Claus Holm.
Markedet for certificeringer er delt i to: Selve testen, der udløser certifikatet, og så uddannelsen. Certificeringen i sig selv er ikke dyr, typisk cirka 1.500 kroner pr. test, og typisk mellem fire og syv test. Normalt udarbejder virksomheder som Microsoft og Cisco undervisningsmateriale, og det materiale betaler kursusvirksomhederne for at benytte. Men en kursusudbyder er som regel også velkommen til at udvikle undervisningsmateriale selv.
Begavede brugere
- Det er nok en god forretning for Microsoft, fordi de er så store, men ikke for de mindre virksomheder. Til gengæld har de alle sammen interesse i at udvikle certificeringer. På den måde sikrer de, at kunderne går over på de nye teknologier. Går man på kursus, køber man sikkert også systemet. Og kunden bliver mere glad for et system, han kender godt. Når de store systemleverandører introducerer noget nyt, følger der typisk også et antal gratis kurser med, fortæller Brian Eberhardt, chef og stifter af kursusvirksomheden Superusers.
Kursusaktivitet ikke er et selvstændigt marked for Microsoft, men begavede brugere er vigtige for softwaregiganten, der har en klar interesse i at have kompetente, certificerede brugere. Det er dem, der installerer og implementerer softwaren ude i virksomhederne.
- De skal have både erfaring og dokumentation for deres kompetencer. Det er vores sikring for, at vores kunder og brugere har stabile løsninger, siger Jesper Herp, Microsofts teamchef for Kompetence & Partnerprogrammer, og ansvarlig for træning og certificering i Danmark
- Vi tjener ikke mange penge på det. Bare indtægterne fra salg af kursusmaterialerne dækker omkostningerne til at udvikle det, er vi glade, siger Jesper Herp.
Til forskel fra de andre store leverandører har IBM valgt at stå for undervisningen selv. Der er dog en række partnere tilknyttet, som også må undervise i IBM-produkterne. IBM stiller krav til deres business partnere om, at de skal have et vist antal personer certificeret på forskellige niveauer.

boks: Vogter af certifikatet
Prometric og VUE er verdensomspændende testvirksomheder, som også i Danmark har en række testcentre, som regel placeret hos en kursusudbyder. De overvåger dem, der udsteder certifikaterne. De to amerikanske organisationer har præcist beskrevne regler om afholdelse af test, herunder regler for overvågning og brug af medbragt materiale. td

Vi har talt med:
• Faruque Sayed, leder af ESL-uddannelsen,
• Viggo Janum, administrerende direktør Protego,
• Jette Baade, chefkonsulent i IT-Brancheforeningen,
• John Vammen, personalechef i NNIT,
• Gert Simonsen, uddannelseschef på Århus Handelsskole,
• Jørgen Staunstrup, forskningschef på IT-Universitetet,
• Claus Holm, salgsdirektør for partnere i Cisco,
• Brian Eberhardt, administrerende direktør i Superusers,
• Jesper Herp, teamchef for Kompetence & Partnerprogrammer hos Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere