Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. juli 2004.


Kindkys og konditorkager
Så er det igen blevet husnørdens helt store dag. I den ganske verden vil system-, netværks- og andre it-administratorer i dag, den sidste fredag i juli, blive hyldet, forkælet og begavet af de selv samme "dumme brugere", som årets øvrige 364 dage forpester staklernes dagligdag.
Den efterhånden traditionsrige "System Administrator Appreciation Day" - it-verdenens svar på Mors Dag - kan ude i de små maskinrum markeres med et simpelt, men anerkendende klap på skulderen, selv om mere opofrende håndgribeligheder som lidt mundgodt (billedet) eller, allerbedst, en form for gadget-gave af den mere kostbare slags vil vække særlig taknemmelighed.
Skulle datoen være svipset, kan sidste-øjebliks-inspiration hentes på mærkedagens egen hjemmeside på www.sysadminday.com, hvor et galleri over gru-installationer blandt andet også kan iagttages.

Fromt modspil til uhellige helte
Det amerikanske legetøjsfirma Herobuilders, hvis eksistens udelukkende er netbaseret, mener nu at have skabt en nødvendig balance i sin legendariske kollektion af action-dukker, modelleret over virkelighedens "helte".
Helte-dukker med navne som, og umiskendelig lighed med, Bush. Blair, bin Laden og Saddam har for nylig fået fromt og forsonende modspil fra en ny "Talking Our Lord Jesus Christ Action Figure" (billedet) med evnen til at recitere De Ti Bud som en særlig feature (lydhørhed hos seriens med-dukker garanteres vist ikke).
Jesus-dukken, med undertitlen "the ONLY real hero", er som skabt til hæderspladsen på det hjemlige husalter. Pris cirka 170 kroner på www.herobuilders.com.

Den politiske gnist - og den anden
Man må medgive, at trafikpolitik ikke umiddelbart lyder som verdens mest antændende emne for en ophedet debat. Alligevel forekommer det noget grænseoverskridende at fordrive en del af en politisk debat om trafiksikkerhed med at se pornofilm på sin medbragte bærbare - som det for nylig praktiseredes af et medlem af Kroatiens parlament.
Reaktionen fra de omkringsiddende var en pudsig blanding af forargelse og mandehørmende sammenstimlen om computeren, beretter et øjenvidne til det lokale ugeblad Globus.
Den alternative adspredelse skulle dog ifølge forlydender ikke få konsekvenser for den naturfilm-begejstrede politiker.
Billedtekst:
At det kan være svært at bevare gejsten under en politisk debat, er forståeligt. Men som Arne Melchior her demonstrerer, kan man sagtens kede sig på en mere konventionel måde. Foto: Scanpix

Den første af (alt for) mange

I disse dage er det 15 år siden, at det amerikanske retssystem rejste sigtelse mod verdens første skaber af en computervirus, den da 24-årige Robert Tappan Morris (billedet). Hans gerninger gik hårdt ud over (blot) 6.000 computere på forløberen for nutidens internet, som forbandt universiteter, forskningscentre og militæranlæg.
Ifølge et par af Morris' studiekammerater, som under den efterfølgende retssag udtalte sig til New York Times, røg virussen "totalt ud af kontrol" på grund af en utilsigtet programmeringsfejl.
Robert Morris slap med en bøde på 10.000 dollars, tre års prøvetid og samfundstjeneste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere