Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. april 2004.


" ... kærlig hilsen Alter Ego"
Oslo: Uvægerligt flimrer den stakkels Mr. Bean frem på nethinden. Men er man ellers i stand til at leve med sammenligningen med den ensomme og lettere enfoldige englænder, for hvem julen er nær ved at reddes af et - "overraskende" - julekort, der dumper ind ad brevsprækken, er online-tjenesten www.futureme.org måske sagen:
Forebyg ensomhedens gabende tomme inbox i almindelighed eller tag allerede nu tilløb til at overraske dig selv med julehilsner og fødsesdagskort den dag, hvor andespil, strapudemaj og Richard Ragnwald ellers vil fylde den dagligdag.

Offline-unge amok med knive
Hongkong: Inden for få uger lagde to familier i Hongkong hus til sindsoprivende dramaer, som kun med nød og næppe undgik at ende tragisk for forældrene, der i begge tilfælde havde grebet ind over for deres teenagebørns umådeholdne brug af ny teknologi.
Midt i marts så en far til en 13-årig dreng ingen anden udvej end at slukke for pc'en, da sønnen, trods gentagne ordrer, ved midnatstid stadig nægtede at slukke sit computerspil og gå i seng. Drengen blev så rasende, at han greb en køkkenkniv, som han truende fór rundt i huset efter begge forældre med. Det lykkedes dog faderen at få overmandet knægten, inden der flød blod.
Senest er det gået ud over en mor, som havde tilladt sig at konfiskere sin 14-årige datters mobiltelefon. Det fik pigen til at gå amok med både en kniv og en trækølle over for den skrækslagne mor, som måtte forskanse sig i soveværelset, hvorfra hun alarmerede politiet.
End ikke politiets fremmøde kunne pacificere pigen, som først overgav sig efter at have været udsat for en dosis peberspray. Bortset fra en mindre læsion i armen led moderen ikke overlast, og pigen er nu i de sociale myndigheders varetægt.

Stupid professor i plat og svindel

Boston: En kræftforsker og professor ved Harvard University lokkede 35 venner og kolleger til at spytte i alt 3,6 millioner kroner i kassen i en rigtigt god sags tjeneste, nemlig bekæmpelse af sygdommen SARS i Kina.
Troede de!
Virkeligheden var ifølge Boston Herald nok snarere den, at professoren, Weldong Xu, var på vej til at blive viklet ind i det ruinerende spind af et såkaldt Nigeriabrev, og blev afkrævet de sædvanlige "uforudsete udgifter", som han ikke kunne dække af egen lomme.
Enkelte af de plukkede kolleger blev dog mistænksomme, svindelnummeret blev afsløret, og politiet tilkaldt af Xus arbejdsgiver, Dana-Farber Cancer Insitute.
Professoren har erkendt sit fupnummer, men vil eller kan - trods sin høje position - ikke erkende, at han også selv er blevet offer for et fupnummer, som politiet ellers gentagne gange har forsøgt at forklare ham det gennem cellens tremmer.
At der findes eksistenser som dette virkelighedens svar på The Nutty Professor bidrager uvægerligt til en forståelse og frygt for, at de skrupelløse Nigeriabrev-skribenter ikke sådan lige lader sig udrydde.

Gamle nyheder i næste nummer!
Valby: Det måtte jo ske! Med alt det surferi, som hver uge skal til for at holde jer læsere "Ajour" med det nyeste fra den forunderlige it-verden omkring os, er vi løbet tør for input. Den sørgelige kendsgerning indtraf kort før påske, hvor vort daglige klikkeri med ét åbenbarede denne advarsel på nettet: Nu, vi alligevel var ved vejs ende, kunne vi jo ligeså godt gå planken ud - og måske var lige præcis denne uges kioskbaskernyhed fra det store udland at finde ved cyberverdenens ende!
Man ak! Så lakonisk, som var vi blot stødt på en ikke-registreret web-adresse, blev vi - på print med stereotyp sort-på-hvidt- "Times"-skrift - bekræftet i, at enden nu ikke blot var nær - den var direkte nået!
Da vi på såvel Ajour-redaktionen som på Computerworld i det hele taget dog ikke har tænkt os at udstille vor produktionsmæssige afhængighed af moderne højteknologi for alverden, beklager vi for vore mangeårige læsere at måtte ty til den diskrete løsning at starte forfra på nettet, når deadline til næste avis nærmer sig. Nye læsere kan så til gengæld passende begynde dér!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere