Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. marts 2004.


I'm a boobie girl ...
Ontario: Barbie og Ken - go home! Er man til legetøj i den betydeligt mindre stuerene genre, var der indtil for nylig "mums" at hente på eBay, hvor der var (i alt 33) bud efter dukke-Janet og dukke-Justin.
Den blot 24-årige canadiske kunstner Siobhan Sawatsky, som i forvejen sælger pikante dukker på blandt andet eBay, havde - efter eget udsagn - så store kvaler med at få mundvigene ned i normalt leje oven på alt postyret om Janets Jacksons blottede Super Bowl-barm, at hun brugte to aftener på at afreagere ved at skabe de to tilhørende hovedpersoner i dukke-udgaver (som det ses, ned til mindste detalje). Det unikke dukkepar satte hun til salg på eBay-auktion, men blev helt flov, da hun erfarede den overvældende interesse for samlerobjekterne.
"Så skulle jeg nok have gjort endnu mere ud af detaljerne", siger hun til Ananova.
Hammerslaget faldt 14. marts ved et bud på 366 dollars (cirka 2.200 kroner). Andre interesserede samlere må så nøjes med at håbe på, at den driftige dukkemager overvejer en masseproduktion af det helt uforglemmelige øjeblik i verdenshistorien.

Nu med knivskarp hukommelse
Hannover: Man tror det næppe, men det er faktisk lykkedes at proppe endnu et fuldstændigt uundværligt aggregat ind i den i forvejen så velassorterede schweizerkniv, skriver The Register. Og nej, det er ikke en tandbørste, men et nok så nødvendigt remedie: En lille USB flash-hukommelse, som oven i købet fås i både en 64Mb- og en 128Mb-udgave.
Den opdaterede kniv er netop blevet præsenteret på CeBit-messen, og producenten, som dermed sikrer, at man(d) altid har hukommelse ved hånden, hedder Swissbit og har ifølge The Register over ti års ekspertise i fremstilling af alskens små DRAM- og flash-moduler.

Hul-lywood?
Hollywood: Længere tids vedholdende rygter om, at folk internt i Hollywood skulle stå bag piratkopiering af amerikanske spillefilm, synes nu tættere på at blive bekræftet end nogensinde.
Ifølge Digi.no, som citerer Variety.com, er en server hos filmselskabet Twentieth Century Fox blevet afsløret som en veritabel bageovn for rævekager i stor stil, og dét ved en ren tilfældighed. I helt anden anledning havde Fox' ledelse iværksat en overvågning af den interne it-trafik og opdagede i den forbindelse den mistænkelige server, fyldt med ulovligt materiale, herunder diverse computerprogrammer og 14 spillefilm.
Angiveligt skulle den videre efterforskning, som politiet nu er blevet inddraget i, centrere sig om to it-ansatte, som har vist sig at stå i ledtog med en "warez"-gruppe med speciale i piratkopiering. En ransagning hjemme hos den ene har yderligere bestyrket politiets mistanke, og de er nu begge fyret, skriver Digi.no. Af Fox' cirka 1.800 ansatte menes blot en håndfuld at have været involveret i pirataktiviteterne, og de vil alle blive retsforfulgt, hvis beviserne holder, lover filmselskabet.

Rene toner fra brusebadet
San Fransisco: Hvad enten man er til Gene Kellys "Singing in the Rain", Händels "Water Music" eller til sæbeopera, er der mulighed for at få en sjælden totaloplevelse ved at investere i en ny Aiwa MP3-spiller fra Sony (cirka 900 kroner i USA).
Den digitale musik-dims AZ-BS32 i Aiwas Pavit-serie er ikke blot transportabel, men også vandskyende, hvilket - ifølge salgsbudskabet - gør den ideel til brug i for eksempel brusebadet, køkkenet eller ved svømmepølen. Den er forsynet med en 32Mb-version af virksomhedens egenproducerede Pavit USB flash-disk, som gør det muligt at overføre musikfiler til og fra en hvilken som helst pc med USB-stik. Morgen-radioavisen behøver man heller ikke gå glip af under hygiejne-vedligeholdelsen, idet MP3-spilleren desuden er forsynet med FM-modtager.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere