Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. marts 2004.


Tysk el-tyv unplugged
Kassel: Tysk politi har opgivet at rejse tiltale mod en ung Greenpeace-aktivist, som blev arresteret sidste år for at have opladet sin bærbare Apple iBook i en strømforsyningsenhed på en jernbanestation.
Den 23-årige Jan Michael Ihl stod ellers ansigt til ansigt med hele det hårdt pumpede tyske lovapparat, da betjente indfandt sig i gerningsøjeblikket bevæbnet med håndjern og hele molevitten. Da politiets oprindelige mistanke om, at Ihl havde stjålet den bærbare computer imidlertid ikke holdt vand, blev sigtelsen nedgraderet til tyveri af strøm for cirka 1,5 øre.
Ifølge The Register har anklageren nu valgt at spare på det offentliges strømbudget ved at undlade at bringe sagen for en domstol.

Konveks bagholdsalarm
London: En ting er de trusler, man i det daglige arbejdsliv bydes sådan direkte up-front, noget helt andet dem, der lurer dér, hvor man savner øjne i nakken: Flyvende elastikker, stikkende knive - for ikke at tale om snigende chefer!
Den slags trusler kan man imidlertid alle til hobe aflive i online-butikken iwantoneofthose.com ved at investere en flad 50'er (4,50 pund) i et pynteligt bakspejl (billedet). Spejlet monteres nemt på computerskærmen og overvåger herefter loyalt næsten 180 grader af ens bagland, alt imens man trygt surfer sig gennem det stærkt skadelige indhold af Løkke Rasmussens "hemmelige" porno-cd.
Med andre ord: En så godt som sikker fyreseddelforebygger, ...men så er der lige det med de flyvende elastikker: Her er bagsiden af medaljen ifølge butikken, at det snart ikke er til at komme af sted med et ordentligt skud, fordi "Watch Your Back"-spejlet også pryder kollegernes skærme!

Lovens lange tastefinger ...
Düsseldorf: ...skal fremover være med til at dæmme op for den støt stigende kriminalitet i Tyskland.
Riget fattes penge, og forbundsstatens politi kan slet ikke hamle op med forbryderne. Hvad der til gengæld ikke er en mangelvare, er mobiltelefoner, som findes i lommerne på rundt regnet 75 procent af de over 85 millioner tyskere, og ifølge politiet er en mobiltelefon det næstbedste våben mod kriminalitet efter en pistol.
Derfor opfordres mobilejere over 16 år nu til at melde sig som lovens lange arms forlængede arme og rapportere deres iagttagelser af kriminalitet samt efterlyste og forsvundne personer. Nærmere vejledning modtager de frivillige mobilbetjente fra politiet pr. sms.
Ikke overraskende har tjenesten vakt skepsis i en del kredse i det land, som tidligere har været hjemsøgt af overvågningsspøgelser som Gestapo og Stasi, men med den tyske grundlov i hånden forsikrer ordningens øverst ansvarlige, indenrigsminister Otto Schily, at almindeligt dødelige kun vil blive inddraget i efterforskning af de allergroveste lovovertrædelser.

Modige danskere bekriger Spam
Honolulu: Under fjerne himmelstrøg spiller et velrenommeret dansk firma en særdeles aktiv rolle i krigen mod Spam - en krig, som for tiden optrappes heftigt.
I delstaten Hawaii har Danish Crown-datterselskabet Tulip siden sidste sommer været i direkte konfrontation med den legendariske dåsekonserves Spam fra amerikanske Hormel Foods.
Og det tør siges at være en vovemodig krig, som næppe kan vindes, eftersom hawaiianerne er blandt verdens mest Spam-fortærende folkefærd med et årligt forbrug på cirka seks dåser pr. indbygger, og sådan har det stort set været, siden produktet første gang kom til øerne under anden verdenskrig.
Det går dog over al forventning med salget, beretter Tulips distributør på stedet, Advantage Webco Dodge Hawaii, over for den amerikanske avis Houston Chronicle, og målet om at nå en markedsandel på 20 procent inden for to år er allerede nu inden for rækkevidde.
Men Tulip møder hård modstand fra Hormel Foods, senest i form af en særlig Hawaii-udgave af Spam-dåsen - en "Collector's Edition", der sendes på markedet i et begrænset antal eksemplarer.
Så måske ender den styrkeprøve med at blive lige så nådesløs som den (...don't-mention-the-war!), verdenssamfundet for tiden prøver at vinde over uønskede junkmails.

En lille månedsløn - i timen!
White Plains, New York: En lønstigning på 17 procent er ikke hvem som helst beskåret i disse afmattede it-tider, og det er en løn på 12.000 kroner - i timen - bestemt heller ikke!
Men det er heller ikke en hr. hvem-som-helst, som har indberettet en lønseddel fra indkomståret 2003 af den størrelsesorden til USA's børskommission, derimod den allerøverste topchef for verdens største computerfirma, IBM: Samuel Palmisano (billedet).
Retfærdigvis skyldes chefens lønstigning fra 5,93 millioner dollars i 2002 til 6,95 millioner dollars (43 millioner kroner) i 2003, at Palmisano i den mellemliggende periode avancerede fra "blot" administrerende direktør til nu også at være bestyrelsesformand i IBM.
Og i virkeligheden var Sam Palmisanos reelle lønindkomst i 2003 også kun sølle 9,5 millioner kroner, mens de øvrige 33,5 millioner udgjordes af diverse tillæg, herunder en bonus på 32,5 millioner kroner, fordi Palmisanos snilde som stor blå leder har kunnet aflæses på IBM's bundlinie, der blev mere end fordoblet fra 2002 til 2003.

Lav dit eget lydtapet
Oslo: Et rumænsk mobilselskab ved navn Simeda har udviklet et rigtigt snydeprogram til mobiltelefonister, skriver Itavisen.no.
Programmet SoundCover giver, som navnet antyder, mulighed for at vælge et alternativt lydtapet til værtshusets bægerklang, når man skal ringe sin forsinkelse hjem på mobilen.
I den foreløbige version indeholder SoundCover støj fra trafik, vejarbejde, tordenvejr, en tandlægeklinik og sågar et cirkus. En lille ekstra-feature er lyden af en telefon, der ringer i baggrunden til brug for utidig afbrydelse af irriterende telefonsamtaler.
I første omgang er det dog kun Nokia-telefoner med Symbian 60-styresystem, man kan snyde med.

Billedtekst:
Et vejarbejde er jo for eksempel en alment anerkendt undskyldning for ikke at være til stede, hvor man burde være. Arkivfoto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere