Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. marts 2004.


Modne kvinder på spil på nettet
Los Angeles: Når husets halvstore teenager er lagt i seng, og tv-apparatet er slukket, hvor finder man mon så hans mor? Det gør man foran computeren, hvor hun spiller computerspil online mod cyber-vennerne!
Om statistikken holder kloden rundt, er usikkert, men AOL står i hvert fald bag en ny undersøgelse, som viser, at amerikanske kvinder over 40 bruger næsten 50 procent mere tid end deres mænd om ugen på at spille onlinespil og er mere tilbøjelige til at spille dagligt end både mænd og teenagere.
Spilleriet sker på bekostning af anden underholdning som tv, film og læsning eller i stedet for fysisk aktivitet, erkender de +40-årige - som også må formodes at gå glip af en del nattesøvn, eftersom en fjerdedel svarer, at de helst spiller mellem midnat og klokken fem om morgenen!
Den står dog hverken på Counter Strike eller Unreal Tournament, når damerne nattelusker på nettet, men snarere på paratviden og puslespil, viser undersøgelsen.

Film skal ses i biotopen
London: Da tegnefilmen "Find Nemo" for nylig udkom på DVD ovre i England mente en dykker ved navn Lloyd Scott, at den måtte hyldes i sit helt rette element.
Med hjælp fra et hav(!) af eksperter og teknologisk udstyr - og iført gammeldags tungdykkerdragt - satte Scott sig godt til rette på bunden af "Atlantic"-bassinet i London Aquarium og så filmen på en stor akrylskærm sammen med stimer af nysgerrige fisk.
Over for Ananova erkendte Lloyd Scott bagefter, at hele ideen nok var lettere absurd, men at det havde været en fantastisk oplevelse at se lange passager af den meget virkelighedstro tegnefilm "sømløst integreret" med undervandsmiljøet.
Den integrerede oplevelse var dog ikke kun for sjov, men også et velgørenheds-stunt til støtte for leukæmiramte børn.

Dom, dommere ...
Las Vegas: Inden dommeren ved den domstol, som nu har fået indbragt de første to af en formodet længere række SCO-sagsanlæg mod Linux-brugere, lader hammeren falde, bør en eller anden nok række ham en fejekost.
Rygter, startet af en amerikansk internetudbyder ved navn Netcraft, vil nemlig vide, at den pågældende domstol - distriktsretten i Nevada - lader sit eget websted drive af Linux og dermed har sin helt egen dør at feje for.
I bogstaveligste forstand - omend endnu på det teoretiske plan - risikerer domstolen med andre ord at få sin (egen) sag for, men vil i så fald næppe være eneste prominente repræsentant for den amerikanske føderation, eftersom såvel Det hvide Hus og FBI, ifølge samme Netcraft, også har Linux i kulissen af deres respektive hjemmesider.

Robotterne kommer - I
Pittsburgh, Pennsylvania: Byen Pittsburgh er blevet et job fattigere for analoge væsner af kød og blod, efter at receptionen ved indgangen til Computer Science-hallen på Carnegie Mellon University er indtaget af digitale "Valerie".
Ifølge nyhedsbureauet AP er Valerie verdens første robot-receptionist med en personlighed. Ud over at rådgive gæster om vej, er hun i stand til at sludre om vejr og vind, om sin psykiater, sine dates og drømme - og sladre om sin chef! Hun kan være yderst charmerende, men også opfarende og irritabel, når arbejdsdagen har nået en vis længde.
Fødslen af Valerie har strakt sig over to år, hvor studerende på universitetets computer- og dramalinier har samarbejdet om den socialiserende receptionsdame.
Valerie er endnu kun i stand til at tage mod (simple) forespørgsler, som skal skrives ind på et tastatur. Til gengæld er hun så følsomt anlagt, at hun tager pænt imod folk, straks de nærmer sig hendes skranke. Evnen til at reagere på bevægelse håber hendes opfindere med tiden at kunne udbygge med endnu mere naturtro receptionist-egenskaber, såsom ansigts- og talegenkendelse.

Robotterne kommer - 2
Tokyo: På den anden side af Stillehavet, i Tokyo, er teknologien også gået på strandhugst efter menneskejob. På en af storbyens nyeste kulturelle højborge, kunstmuseet Mori Art Museum, kan de besøgende efter eget valg udskifte den guidede grupperundvisning med en iPod (billedet).
Apples lille musikafspiller kan lånes gratis og guide kunstinteresserede rundt på den aktuelle udstilling "Roppongi Crossing: New Visions in Contemporary Japanese Art 2004". Skulle man få lyst, kan man desuden dvæle ved udvalgte kunstværker og få uddybende oplysninger, herunder for eksempel lytte til interviews med de udstillende kunstnere, fortæller en talskvinde for Apple Japan.
Udstillingen - og iPod-låneordningen - kører frem til 11. april, skulle man komme på de kanter. Alternativt kan man blive klogere på www.mori.art.museum.

Påstand mod ... pixels!
Framingham: En drabstiltalt amerikaner nægtede hårdnakket ethvert kendskab til kærestens død: Det våben, der havde affyret det dræbende skud, var tidligere samme dag blevet stjålet fra hans bil af en tyv, som havde smadret højre siderude, påstod han.
Ubarmhjertigt nok var mandens bil imidlertid blevet indfanget af et militært overvågningskamera tre timer efter det påståede tidspunkt for indbruddet, og ligeså nådesløst dukkede videooptagelsen op i forbindelse med efterforskningen. Herefter krævede det blot lidt snilde fra en af forsvarets videoteknikere (og et billedbehandlingsprogram) at få finpudset den grovkornede optagelse til at afdække det fældende bevis: Lysreflekser i en fuldstændigt intakt rude i bilens passagerside.
Inden for murene kan drabsmanden så bruge de næste 25 år på selv at reflektere over plusser og minusser ved vor fagre ny verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere