Genialt program til fjernstyring af kamera

Er det muligt at sidde foran computeren og fjernstyre sit digitale spejlreflekskamera? Bestemt! Med et smart lille program er det faktisk utrolig let. Du kan tage en prøvetur her.

Genialt program til fjernstyring af kamera

Længe har Canon-folket muntret sig med programmet DSLR Remote Pro fra Breeze Systems, og nu turen kommet til Nikon-entusiaster med high end kameraer.

Det sker med NKRemote, der fungerer ligesom Canon-versionen.

Programmet udmærker sig ved, at det kan fjernstyre dit spejlreflekskamera fra din pc.

Det er meget, meget simpelt at sætte op. Du installerer programmet, forbinder kameraet til computeren med et almindeligt USB-kabel, og så har du fuld kontrol.

Du kan downloade en en 15 dages prøveversion til både Canon- og Nikon-kameraer her.

På de næste sider gennemgår vi nogle af programmets funktioner.

Supersmart live view

NKRemote - og DSLR Remote Pro til Canon for den sags skyld - egner sig især til studieoptagelser, hvor du kan sætte kameraet på et stativ og ellers læne dig ind over computeren og finindstille alt.

Du kan justere fokus, hvidbalance, ISO, brændvidde, og om billedet skal ende som Raw eller JPG.

Ja, du kan faktisk justere alle de ting, som du normalt har mulighed for, når du står med kameraet mellem hænderne.

Det eneste, programmet ikke kan, er at zoome ind og ud, da det naturligvis kræver, at du fysisk drejer på dit objektiv. Så der må du manuelt hjælpe kameraet. Ellers er mulighederne enorme.

En rigtig genial feature er Live View. Det er også noget, de nyere kameramodeller selv er udstyret med, men med computeren kommer funktionen virkelig til sin ret.

Du får nemlig et live preview af det, som kameraet ser - lidt ligesom på et videokamera. Nu har du mulighed for at placere dit fokuspunkt med musen, og du kan se, om du har beskåret dit billede korrekt. På en bærbar med en god skærm, er det virkelig praktisk.

Smarte små finter

Programmet har også en række små finter, der skal hjælpe med til at gøre dine billeder endnu bedre. En af mulighederne er at opsætte et grid - altså en masse linjer, der går vandret og lodret. Det giver et bedre overblik over, om dit motiv er i vatter, eller om det står ligeså klodset som et det skæve tårn i Pisa.

NKRemote giver dig også mulighed for at gemme dine fotos direkte i en mappe på harddisken.

Det er smart, for så slipper du for efterfølgende at trække alle dine billedfiler ud af hukommelseskortet.

Desuden kan programmet sættes op til automatisk at åbne nye fotos i et billedbehandlingsprogram. Det vil sige, at hvis du knipser et billede ved at trykke på musen, så overføres det med det samme til eksempelvis Photoshop, og du kan redigere løs.

NKRemote er også udstyret med en anden interessant funktion, nemlig timelapse. Det betyder, at du kan sætte kameraet til automatisk at skyde et billede hvert minut, hver halve time, eller ofte du nu synes. Vi har tidligere skrevet om, hvordan det fungerer her.

Mest til indendørs brug

NKRemote egner sig bedst til indendørs brug, da det ikke er særligt fiks at have computeren med under armen, når man skal en tur udenfor og skyde løs.

Det kan dog lade sig gøre, men så skal der tages forbehold for, at solskin kan drille computerens LCD-skærm. Samtidig bliver oppakningen noget større, og det vil næppe være til de spontane ture, at man pakker computeren i tasken for at bruge den sammen med kameraet ude i naturen.

Derfor er det langt mere oplagt at bruge programmet, hvis du har eller allerede planlægger at oprette et hjemmestudie.

Det vil give dig rigtig god kontrol med kameraet og forbedre dit workflow. Samtidig kan du straks vise dine mesterskud til de personer, som du har taget billeder af. Det er noget sjovere straks at se billederne på en 15 tommer bærbar end på kameraets lille tre tommer LCD-skærm.

NKRemote virker med nyere high end kameraer fra Nikon som D90, D300 og D700. Canon-versionen, DSLR Remote Pro, virker med et langt større antal modeller.

For begge programmer er prisen 95 dollar, hvilket svarer til cirka 550 kroner.

Det skal tilføjes, at Nikon også har lavet software, der kan lidt af det samme. Det hedder Camera Control Pro 2, og her er prisen noget højere, nemlig 1.250 kroner.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udbudsjurist til Danmarks største IT-udbud

Dansk Sygeplejeråd

IT-teknisk medarbejder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med flair for test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere