Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. oktober 2003.


Fantasillioner af informationer
New York: De har higet og søgt ...
... på alt fra folks private harddiske til monstrum'er af båndbiblioteker og stakke af gammeldags papir - og har fundet ud af, at vi allesammen i 2002 oparbejdede og nedfældede intet mindre end fem exabytes data.
Eftersom én exabyte svarer til én milliard gigabytes, hvilket igen er én trillion (18 nuller!) bytes, skulle det svare til, at vi hver især tegnede os for informationer svarende til en ti meter høj stak bøger - eller i it-sprog: 800 megabytes pr. næse!
Studiet er begået af studerende og professorer ved University of California og er kun foretaget én gang tidligere, nemlig i 1999. I forhold til dengang er informationsmængden vokset med 30 procent, konkluderer forskerne, som samtidig afliver enhver myte om det papirløse kontor. For i samme periode voksede papirbunkerne med informationer (bøger, aviser, kontordokumenter og andet) med hele 43 procent!
Disse tal blegner dog i forhold til, hvad der blev sendt elektronisk samme år: 18 exabytes, hvoraf langt hovedparten (17,3 exabytes) foregik som udveksling af informationer via telefon - mobil såvel som fastnet, tale såvel som tekst.

Bunden er nået!
Framingham: Det måtte jo komme! Nu har alverdens it-chefer i årevis punket os brugere til at skifte password tit og ofte og ikke være karrige med fantasien. Hjerneceller har jævnligt rumsteret og opfundet volapyk-begreber og talkombinationer, som denne jord aldrig har set før. Og hvad sker der?
Lageret af passwords er brugt op! Sidste eksemplar er åbenbart gået til en computerbruger i USA - hvis man ellers skal tage denne foruroligende beretning fra det amerikanske Computerworld for pålydende:
Bemeldte bruger bliver bedt om at ændre sit password igen-igen:
"Det kan jeg ikke!", lyder svaret prompte med tilføjelsen "og jeg vil ikke engang prøve!"
"Nå, hvorfor ikke?", spørger it-chefen.
"Der er ikke flere. Jeg har brugt det sidste!"

Et spørgsmål om tillid
Framingham: En ting er de obstruktive, en helt anden de direkte destruktive, hvilket denne - absolut sandfærdige - brugerhistorie fra samme spalter i Computerworld US vidner om:
Under en social sammenkomst i en erhvervsklub få dage efter Blaster-virussens hærgen praler en virksomhedsleder højlydt af, at hans firma er gået helt fri af den forkætrede orm:
"Nåeee jahhh såååeee?!", lyder det undrende fra en kvinde, som befinder sig inden for hørevidde. "I så fald er min mand mig utro. Han er nemlig systemadministrator i dit firma, og han var væk en hel nat med den undskyldning, at han skulle reparere dine skader efter MSBlast!"
Hvem af de to, der herefter var nærmest det berømte musehul, melder historien ikke noget om.

Et rap over fjumre-fingrene
Houston, Texas: En tidligere ingeniør i den nu faldne energi- og e-forretning Enron er i ren afmagt tyet til en alternativ form for selvtægt, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Ingeniøren, David Tonsall, er så forbitret over de manglende fremskridt i politiets efterforskning af, om Enrons ledelse svindlede og bedrog forud for skandale-konkursen for to år siden, at han i bogstavelig forstand vil råbe verden op! Det sker på en rap-cd, som Tonsall udgiver under kunstnernavnet "Nrun" på toårsdagen for de massefyringer, der fulgte efter Enrons betalingsstandsning den 3. december 2001.
Her rapper David Tonsall, ifølge Reuters, sig igennem en regulær offentlig spanking af de to eks-Enron-topchefer, bestyrelsesformand Kenneth Lay og administrerende direktør Jeff Skilling, som nok begge er i politiets søgelys, men nægter sig skyldige og foreløbig er gået fri af sigtelse.
Det har kostet Tonsall 95.000 kroner af egen lomme at producere pladen med titlen "Corporate America".

Fire nette regler
Stockholm: En klog mand sammenfattede i starten af 1990'erne fire enkle regler for vellykket drift af computernetværk. Indtil nu har de vist sig evigtgyldige, hvorfor vor svenske søsteravis ComputerSweden for nylig fandt anledning til at genoptrykke dem... blot for, at vi her kan tyvstjæle dem til gavn for it-medlemmer af broderfolket:
Moderne netværk fungerer sikkert og pålideligt, forudsat at følgende fire betingelser er opfyldt:
• samtlige installationer er foretaget korrekt og ensartet - i begge ender!
• alle gør, som de skal!
• samtlige komponenter, herunder brugerne, er fastmonterede med superlim.
• man slagter et lam ved fuldmåne og placerer dets indvolde på serveren.

Før vi fik computerspil ...
Toronto: ... klatrede vi i træer, byggede huler, legede med påklædningsdukker, så Flintstones på tv eller spillede Ludo. Men vi gav os også af med mere action-præget tidsfordriv som for eksempel at udkæmpe drabelige "sten-papir-saks"-kampe.
For midaldrende nostalgikere - og andre - kan det hermed kundgøres, at det legendariske spil faktisk lever endnu! Og dét endda i så bedste velgående, at der for nylig blev dystet om selve verdensmesterskabet ovre i Canada. 320 professionelle atleter, som de benævner sig selv, deltog ifølge Yahoo News i "World Rock, Paper, Scissors Championships" i Toronto, som blev vundet af den lokale Rob Krueger. Han slog sin modstanders tre-gange-sten-kombination med en benhård og ubarmhjertig sten-papir-papir-tackling og vandt, ud over titlen, en præmie på 25.000 kroner.
900 tilskuere fulgte, sammen med lokale og internationale pressefolk, det indædte drama mellem de hænderbaskende (en opknappet bajer i den ikke-konkurrerende hånd er blandt standardudstyret) kombattanter.

Fra Mali til Moldavien -
eller Molde måske?
Oslo: En stakkels, og ikke særlig geografi-kyndig, dame var taget med fly fra sin hjemegn i Mali mod Moldavien (det sydlige kryds på kortet) for at deltage i en fredskonference. Ifølge billetten skulle hun via Paris, og så langt så godt! Det skriver den norske avis VG.
På slutdestinationen gik der imidlertid lettere panik i den unavngivne dame, da hendes bagage ikke dukkede op. Naturligvis henvendte hun sig til det fremmedsprogede lufthavnspersonale. At de hverken talte det officielle sprog rumænsk eller andre til nationen hørende, unddrog hendes opmærksomhed, da det - norske! - lufthavnspersonale forsøgte at forklare hende, at hun var havnet i et helt forkert hjørne af Europa, nærmere bestemt i Oslo. Undervejs havde en computer(fejl) nemlig dirigeret hende mod den vestnorske by Molde (det nordlige kryds på kortet).
Lufthavnspersonalet i Oslo opklarede mysteriet, da de fik forevist damens reservation til et hotel i den moldaviske hovedstad Chisinau. Selv havde hun ikke, før det venlige personale viste hende forskellen på et Europa-kort, haft den fjerneste anelse om, at hun var på afveje.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere