Nu kan du klippe-klistre med Microsoft

Microsoft er klar med en slags interaktiv opslagstavle, hvor du nemt indsætter tekst og billeder fra nettet. Webtjenesten er gratis og lader dig dele indholdet med venner og familie. Se her hvordan.

Thumbtack er Microsofts bud på en interaktiv opslagstavle, du kan bruge til at indsamle artikler, billeder og links fra nettet.

Det er ganske simpel kopier og sæt ind, og det fungerer ligesom i skriveprogrammet Word. Du kan efterfølgende rette i eventuel tekst eller skrive til. Det er også muligt at bruge træk-og-slip til at få billeder og grafik ind på opslagstavlen.

Hver gang du smider en ny note ind, kan du give den tags som eksempelvis: sommerferie, 2009, Kreta, planlægning. Det gør det nemmere at sortere i indholdet, hvis du hurtigt fylder opslagstavlen.

Hvis du netop er i gang med at planlægge sommerens ferie for hele familien, kan de også få indblik i dit arbejde med at opstøve rejsebureauer og destinationer. Du kan nemlig dele din hjemmekogte mediesuppe med omverdenen via mail.

Vi har prøvet Thumbtack, og mens vi fortsat sværger til bogmærkeprogrammer som Del.ico.us, kan vi godt se charmen ved Thumbtack.

Smart for familiens it-ansvarlige

Det er især smart, hvis du blevet udnævnt til hele familiens it-ansvarlige og altid skal stå til regnskab for defekte hjemmecomputere og mus, der er faldet døde om. Du kan nemlig nemt samle informationer og links og sende hele herligheden videre til tante Gerda, som igen og igen beder om din assistance.

Thumbtack pakker det hele sammen i en mail, som er lige til at gå til. Det vil dog være en klar fordel, hvis modtageren har et Windows Live ID - det samme som bruges til chatprogrammet Windows Live Messenger - fordi det så er muligt at komme helt ind til opslagstavlen.

Du kan prøve Thumbtack her.
(Det kræver oprettelse af et Live ID)

Microsoft er i øvrigt ikke ene om at ville give brugerne en interaktiv opslagstavle. Google har nemlig en lignende funktion i sin Notesbog, men grafisk er den langt fra så lækker som Microsofts. Til gengæld havde vi problemer med Thumbtack i Firefox, så det kan anbefales at prøve webtjenesten med Internet Explorer.

Her er en video af Thumbtack i aktion:

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-US&playlist=videoByUuids:uuids:6a905d98-0332-4c3f-8b25-75737cd9b675&showPlaylist=true&from=msnvideo" target="_new" title="Thumbtack Introduction">Video: Thumbtack Introduction</a>




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere