Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. september 2003.


Fældet af sit eget tyvegods
Janesville, Wisonsin: At ikke alt, som glimrer, er guld, burde denne tyveknægt skrive sig bag ørerne: Fristet over evne af en dingenot, blot fordi den så kostbar ud (15.000-20.000 kroner, red.), stjal han et GPS-apparat, som omgående sendte politiet i hælene på ham. Det skriver CNN.com.
En amerikansk kvinde, som afsonede en frihedsstraf i eget hjem og derfor var under GPS-overvåget kontrol af det lokale fængsel, havde for en kort stund placeret det murstens-store apparat uden for sin hoveddør. Det vakte den 40-årige tyvs opmærksomhed, men han kom ikke mange skridt væk fra huset med sit rov, førend GPS-systemet bibbede lystigt i fængslet. Det skete i det øjeblik, aggregatet var godt og vel 30 meter fra en lille sender, monteret på den afsonende kvindes ankel.
Så da kvinden anmeldte tyveriet til fængslet, var den ansvarlige fængselsfunktionær Thomas Roth allerede i fuld gang med at spore tyven til en lejlighed, hvor politiet kort efter anholdt ham.
Foto: Scanpix

"Hun har også pæne tænder"
New York: I virkeligheden handlede deres tete-a-tete på Nasdaq-børsens skrå brædder om en lavere placeret kropsdel, men alligevel havde Jeff Bezos ingen problemer med at bevare blikket i hovedhøjde. Og faktisk med en begejstring, som får de livskloge gutter på The Register til at tænke på en pupertetsknægt under sit første visit i den mere smudsige afdeling af en videobutik.
Tennis-starletten Anna Kournikova og Amazon-chefen tørnede sammen i anledning af lanceringen af en ny serie sports-bh'er med titlen "Anna Kournikova Multiway Sports Bra", som Bezos er så heldig at have fået eneret på at sælge via sin internet-biks. At dømme efter hans euforiske engagement under præsentationen, skal dÈt nok gå hen og blive en rigtigt god forretning.

Taste-Trond på spil igen
Oslo: I løbet af sommeren blev der igen skabt blæst om den tekno-tossede politiker og leder af det norske stortings justitskomitÈ Trond Helleland.
Ifølge Itavisen.no sad Trond Hellelands taste-finger denne gang for løst under et besøg i Bastøy-fængslet i Vestfold. Til forskel fra vinterens episode, hvor Trond Helleland blev grebet i at spille computerspil under en heftig stortings-debat om Irak-krigen, var det denne gang mobilens sms-funktion, han ikke kunne holde fingrene fra.
De af fængslets ansatte, som deltog i mødet med politikeren, opfattede hans fumlen med mobilen som mangel på respekt, skriver Itavisen.no, hvorimod Helleland selv betragter kritikken som et politisk bagholdsangreb. Han indrømmer, at han modtog sms'er under mødet, men afviser, at det skulle kunne have forstyrret nogen.

Mobil redning i fastlåst krise
Aspen, Colorado: Chefen for hele den trådløse sektor under USA's føderale kommunikations-kommission (FCC), John Muleta, fik for alvor hands-on-erfaring med sit daglige ansvarsområde, da han og en kollega pludselig sad fast i en gondol på en bjergbane - og selvfølgelig i et rædsomt uvejr! Det skriver CNN.com.
De to FCC-folk havde "pjækket" et par timer fra et telekommunikations-topmøde for at tage bjergbanen op på det nærliggende, knap 4.000 meter høje, Aspen Mountain. Da de havde tilbagelagt cirka to tredjedele af turen ned ad bjerget igen, blev bane-operatøren åbenbart overmandet af en trang til fyraften og lukkede ned for dagen - uden at ænse de to herrer i gondolen på bjergsiden.
En mørk og stormfuld nat truede fælt da de to kom i tanker om deres medbragte mobiltelefoner og nu kan takke trådløs teknologi for, at deres liv kun kom til at hænge i den tynde tråd nogle få timer:
- Vi var lykkelige for at have mobilerne med os - og lykkelige for, at der i det hele taget var dækning på bjerget, siger John Muleta til CNN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere