Veritas vil virtualisere verden

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. juni 2003.


Softwarevirksomheden Veritas, der har speciale i lagringsystemer ser gerne, at SAN-folket satser endnu hårdere på virtualisering. Bladeteknologi og indlejret software er bare nogle af de midler, der skal bringe den virtuelle verden nærmere.

Vitu-aktuelt
Virtualisering har længe været et mantra i lagringskredse. Her er den hellige gral, at diske opløser sig selv i en sky af disk-sektorer, der kan bruges af alle servere i netværket.
Den drøm eksisterer i forskellige grader og prisklasser.
For Veritas' Vice President for Marketing i Europa, Chris Boorman betyder det, at blade-teknologien vil blive dominerende i løbet af få år - både blade-teknologier til servere og til lagring.
- Men for at udnytte denne teknologi skal der ske en udvikling, og den, mener vi, skal ske i software. Det betyder, at klynger for fremtiden ikke er server-orienterede, men applikationsorienterede. Det betyder igen, at der skal eksistere muligheder for virtualisering på serverniveau. Vi skal hen til et punkt, hvor der er tale om fuld servervirtualisering, hvilket igen hænger sammen med en gennemført virtualisering på lagringsniveau, siger chris Boorman.
I øjeblikket er alle lagringsfabrikanter på vej med virtualiseringssystemer. IBM annoncerede i maj en speciel virtualiseringsenhed bygget på et fejltolerant Linux-serversystem, mens HP og EMC er i gang med at udvikle virtualiserings-software til Brocade SAN-switche.
Veritas arbejder på at flytte deres virtualiseringssoftware fra serveren til SAN-switchene. Det betyder, ifølge Veritas, at der spares processor- og RAM-kapacitet på serveren.
- Det er lidt gammeldags at lade serveren håndtere denne type opgaver. Switchen ligger tættere på de fysiske diske og har nemmere ved at håndtere den slags opgaver. Dertil kommer, at det er vigtigt at få disse opgaver ud af serveren med henblik på servervirtualisering, siger Chris Boorman.
Veritas har aftaler med Brocade og Cisco om denne teknologi. Sidst tilkommen er en løsning til Ciscos MDS-9000 SAN-Switche, der forventes klar sidst i 2003.
Virtuelle datacentre
Veritas mener, at fremtiden vil byde på massiv outsourcing, både af virksomhedernes data og af datacentre. Det betyder, at outsourcing kommer op i en klasse, der ikke er set i dag.
- I dag er der ikke mange, som er villige til at outsource deres data, men med de stigende netværkskapacitet vil det blive en så forretningsmæssig attraktiv ting, at det vil ske. Og det vil igen få outsourcingsvirksomhederne til at konsolidere. Det kræver alt sammen en virtuel verden, siger Chris Boorman
Han fortsætter:
- I dag er vi hæmmede af den historiske udvikling bag SAN. Siden SAN i dag er en fysisk ting, så forsvinder fokus bag SAN-udviklingen for mange. I dag er der ingen teknisk årsag til, at man skal vide, hvilken server der kører hvilken applikation på et specifikt storage-array med bestemte diske, siger Chris Boorman.
Derfor mener han heller ikke, at iSCSI vil blive den store revolution inden for infrastrukturløsninger til SAN.
- Jeg tror ikke, at prisen ved en SAN-løsning er af den store betydning. Dels falder priserne for SAN-switche i øjeblikket, dels er iSCSI altså kun en transportvej. Det vigtige er og bliver nytteværdien af teknologien, hvilket betyder, at iSCSI vil finde anvendelse nogle steder, hvor det er relevant, men at vi i fremtiden vil se hybride løsninger, hvor det er omkostningsmæssigt forsvarligt.
Den igangværende diskussion om konvergensen af overvågningsdelen af IP-baserede lagringssystemer og SAN mener han ikke er relevant.
- Naturligvis er der nogle IP-netværksrelaterede ting i forbindelse med iSCSI. Men det er simple problemstillinger. Og de rent transportrelaterede.
Service-overvågning
I 2003 kommer Veritas også med deres Service Manager, hvilket er et produkt, der kan bruges til måling af ROI (Return on Investment) for lagringssystemer.
- Det bliver et værktøj for ledelsen i en virksomhed, der dermed kan visualisere omkostningerne ved lagringssystemer. Det betyder naturligvis noget for investeringerne, men også i forbindelse med outsourcing, hvor denne software kan bruges til at checke, om man nu får de rigtige ydelser med det korrekte serviceniveau, siger Chris Boorman.
Dermed følger Veritas i hælene på CA, IBM Tivoli og BMC, der i længere tid netop har satset på software, som er rettet mod økonomisk styring af en virksomheds it-ressourcer.
- Denne type software, giver også mulighed for at få sat tal på de backup- og restore-relaterede operationer. Spørgsmål som for eksempel: Hvor meget koster en restore-operation både i tid og i penge? De kan besvares via en sådan type af software. Og det bliver fremtiden, siger Chris Boorman.

Billedtekst:
Chris Boorman er Vice President for Marketing i Europa i software-virksomheden Veritas. Han mener, at tendenserne mod virtualisering ikke kan gå hurtigt nok, og at verden bør være et stort C:-drev. Foto: Torben Klint

Citat:
Jeg tror ikke, at prisen ved en SAN-løsning er af den store betydning. Dels falder priserne for SAN-switche, dels er iSCSI altså kun en transportvej.
Chris Boorman, Vice President,
Veritas




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere