Forsvaret målretter sin streaming

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. maj 2003.


TEMA: STREAMING

Forsvarets tv har streamet video til militærets ansatte og andre interesserede siden 1999. Det gør FTV til en af Danmarks ældste internet-tv-stationer.

Gruppefokuseret
Ligegyldigt om man er en millitærperson, der er udstationeret på den anden side af jorden eller civil, der sidder bag en ADSL-linie i Skovlunde, er det muligt at se de seneste danske militære nyheder. Forsvaret har siden 1999 streamet en daglig tv-udsendelse om militære forhold og er dermed public militær service.
Og erfaringerne fra stationen er, at det drejer sig om at få fokuseret mediet så meget som overhovedet muligt.
Henrik Bo Rasmussen, it-ansvarlig for Forsvarets tv og Mediecenter siger:
- Jo mere smal man kan være i sin målgruppe jo bedre. Og jo enklere man opbygger teknikken, jo bedre går det. Efter vores erfaringer er der to områder, der er mulige succes-områder for internet streaming. Det er public service, og nichemarkeder. Og vi er så en public service station, med et rent militært fokus.
Henrik Bo Rasmussen fortæller videre, at den smalle fokusering betyder, at annoncører - eller i FTV's tilfælde - andre millitære sponsorer bliver mere interesserede, idet man ved, at annoncereringen rammer målgruppen helt præcis.
Han fortæller, at interessen for FTV er stigende, og webstedet er ved at snige sig hen mod at blive en millitær portal.
- Vi satser på at bringe komplette historier, der alle ender i vores arkiv. Vi har for eksempel hele pressemøder i arkivet. Og vi kan se, at pressen også bruger dem. Faktisk er vores mest populære udsendelse en transmission fra en øvelse i Polen, der var den største danske øvelse siden anden verdenskrig. Og vi tror, at mediets styrke netop er at kunne levere præcise informationer on demand, i modsætning til en tv-station, der skal levere letfordøjelige nyheder hele tiden, siger Henrik Bo Rasmussen.
Han mener, at en af de erfaringer, som FTV har gjort, er, at mediet ikke er en ny form for tv-medie, hvilket var det synspunkt, man havde i starten. Han siger:
- Vi startede med at anlægge tv-normer for projektet, men set i bakspejlet så holder det ikke. Det er ikke et spørgsmål om, hvor mange seere man har, det er et spørgsmål om at have de rigtige seere. At ramme målgruppen så godt som muligt, det er det vigtige ved internet streaming.

Rigtig codec til rigtig tid
Rent teknologisk er FTV baseret på Microsoft Media, hvor Microsofts nyeste codec Media 9 er på vej ind i systemet.
Henrik Bo Rasmussen siger:
- Det er først efter Media 7, at Microsoft Media har været rigtig brugbart. Og det er også først her, at codec-opdateringer har været automatiske. Det har nemlig vist sig at være et stort problem at sikre, at alle har den rigtige codec.
Vi prøvede RealMedia, men deres gratis afspiller er simpelthen for svær at finde på deres websted.
I øjeblikket er man i gang med et projekt med FTP-baserede cache-servere, som for eksempel opsættes på en kaserne, således at det totale båndbredde-behov mindskes, idet de interne militære brugere får serveret video-filerne fra en lokal server.
Henrik Bo Rasmussen siger:
- På længere sigt ønsker vi at tilbyde en VHS-oplevelse for de brugere med de bedste forbindelser, men vi har også publikum, der er udstationeret, og de skal naturligvis ikke glemmes. Faktisk arbejder vi med planer om specielle udsendelser for de udstationerede styrker. Igen det er specialiseringen, der tæller.

Billedtekst:
Til FTV (www.ftv.dk) er der tilknyttet en fuldtidsjournalist og tekniker, der samarbejder med produktionsteamet bag det militære tv-program Military Globe, der udsendes på DK4. Det er globalt set en mikroskopisk indsatsstyrke. Et amerikansk hangarskib har for eksempel tre tv-kanaler, hvoraf en produceres internt på skibet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere