Sæt antenne på skærmen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. april 2003.


ViewSonic har fabrikeret en tv-tuner, der kan forvandle en computerskærm til et tv. Det baner vej for billige fladskærmstv og nyt liv til gamle skærme. Men gid apparatet havde været lidt smartere.

Skærmtv
Når man ser ViewSonic NextVision N5, er det svært at holde de små jubelhik nede. Vi har alle en gammel pc-skærm stående, og det er da genialt at kunne parre den med NextVision N5 og få et fungerende tv med fjernbetjening ud af det.
Enheden kan også forvandle dataprojektorer til væg til væg-tv og en billig fladskærm til et designtv.
Alle tiders, specielt da ViewSonics enhed er pænt designet og nem at sætte op.

Mangler de sidste ting
Efter de første glædes-hik, begynder smagen i munden dog at ændre sig.
ViewSonic har forsynet enheden med to VGA-stik. Et hvor signalet fra en computer skal gå ind og et, hvor skærmen skal tilsluttes. Uheldigvis forringer N5 VGA-signalet. Ikke meget, men nok til at det er irriterende. Derfor er enheden mindre velegnet til dem, der vil se tv på deres almindelige computer-skærm, med mindre denne er af lidt halvsløv kvalitet alligevel.
Og smagen i munden bliver mere bitter, når man tænker på, at tv-tunerkort til pc'en koster fra 600 kroner. De giver endda mulighed for at bruge pc'en som tv-båndoptager, hvilket ViewSonic-enheden ikke kan magte. Og så er prisen på næsten 1.500 kroner lidt svær at sluge. Havde ViewSonic bare sat et USB-stik i og givet mulighed for at optage video, så havde prisen været mere rigtig.
Dertil havde et par videostik til ens camcorder eller spillekonsol på fronten af enheden også lagt et ekstra lag sukker på prisen.

Positivt slutindtryk
Drejer det sig om at forvandle en eksisterende skærm til et tv, er VGA-indgangen overflødig, og man savner lidt designmæssig innovation fra ViewSonic. For N5 er ikke helt let at anbringe. Den kan stå på højkant i en lille holder eller bare ligge som en almindelig flad it-pizzakasse.
Men man kan ikke lige bruge den som fod til en skærm eller gemme den af vejen bag ved skærmen.
N5 er nemlig ikke solid nok til at være fod, og fjernbetjeningen kræver, at enheden er synlig. Dertil ville det være smart med en form for kabelsamler.
Men alt i alt kan man tage en 19 tommer Samsung fladskærm, et Logitech surround højtalersæt, en 800 kroners DVD-afspiller og ViewSonic NextVision N5 og få et vellydende designer-surroundanlæg ud af det til en pris af under 13.000 kroner.
Alternativt kan man forvandle sin gamle 17 tommer CRT-skærm til et fint tv i sommerhuset. Og begge dele er fine nok, men vi venter lidt på næste version.

Billedtekst:
NextVision N5 er godt tænkt af ViewSonic. Med boksen kan gamle CRT-skærme genopstå som
tv-skærme.

Boks:
ViewSonic NextVision N5
Pris: 1.495 inklusive moms
www.viewsonic.dk

God og skidt
¥ Glimrende tuner
¥ Giver fin udnyttelse af gamle skærme.

¥ Høj pris
¥ Mudrer VGA-signal en smule.
¥ Lidt kikset design




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere