Antivirus bliver billigere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. marts 2003.


Computer Associates forenkler prisstrukturen for antivirus til virksomhedsbrug. Dermed er der lagt op til priskrig på antivirus-markedet.

Sikkerhedspris
Computer Associates introducerer nu en licensstruktur for deres eTrust-antivirusprodukt til virksomheder, hvor produktet har et licenssystem med en fælles pris for alle typer af antivirusscanning.
Det er ellers normalt at betale licens per beskyttet computer, per mailbruger og per gateway-bruger. Dermed kan en bruger i et netværk være dækket af op til tre forskellige antivirus-licenser.
- Det har simpelthen været alt for dyrt i for lang tid, men kunderne har indtil nu ikke haft et alternativ til denne urimelige licensstruktur siger Hasse Olsson, Senior Consultant EMEA Security Specialist Team fra Computer Associates.

Kun en del af sikkerheden
Virksomheden mener, at antivirusmarkedet i for lang tid har været præget af virksomheder, der har specialiseret sig i antivirus og har vokset sig store på dette grundlag.
Men CA mener også, at tiden er ved at være løbet fra denne type virksomheder i dagens netværksverden, da markedet efter CA's mening kræver, at sikkerhedsleverandører i stigende omfang leverer totalløsninger.

Ens antivirus
Det er en af sikkerhedsbranchens slet skjulte hemmeligheder, at alle markedets antivirusprodukter i virkeligheden er lige gode til at sikre en computer. Der er nemlig ikke sket noget rent teknologisk de sidste par år inden for antivirus-bekæmpelse.

Det er derfor reelt set ydre faktorer som administration, opdateringsmuligheder integration til virksomhedens andre administrationssystemer og pris, der skiller produkterne ad.
I dag er der ingen antivirusfabrikant, der kan tillade sig at have et produkt, der ikke kan fange den sidste nye virus eller orm.

En bommert her ville nemlig kunne være fatal for virksomhedens omdømme og dermed for indtjeningen.
Det er Computer Associates' opfattelse, at brugerne skal se videre end bare beskyttelse mod internettets slimede gæster og også fokusere på parametre som udrulning af antivirussignaturer, der gør det muligt for antivirus-softwaren at finde en bestemt orm eller virus.

- Tiden fra en trussel opdages til dens kur er implementeret på netværket er i dag en meget vigtig, men overset parameter ved antivirus-produkter. Derfor skal sikkerhedssystemerne kunne sikre at antivirus-signaturfiler med mere er hurtigt på plads. Det er jo ligegyldigt, hvis antivirusfabrikanterne hurtigt finder en kur mod en trussel, hvis det tager for lang tid at få den installeret på alle systemer, siger Hasse Olsson fra CA.

Billedtekst:
Hasse Olsson fra CA's EMEA Security Specialist Team mener, at antivirus-software længe har været for dyrt.

Boks:
Sikkerhedssystemer
Sikkerhedsystemer kan opdeles i antivirus-software, der checker for orme og virusser enten på en computer og/eller på en server, via en såkaldt signaturfil, der indeholder identifikation af virussen eller ormen.
Dertil kommer firewall-systemer, der lukker for bestemte former for ekstern IP-kommunikation. Intrusion-detection er det nyeste forsvarssystem, hvor uautorisert adgang registreres.
Fabrikanter som Symantec, Norman og McAffee er eksempler på klassiske leverandører af sikkerhedssoftware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere