Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. marts 2003.


Armlægning fremmer forståelsen
Wellington, New Zealand: Her hjemme vil man, efter norsk model, på forsøgsplan lade it-virksomheder løse deres indbyrdes tvister ved at sætte sig ned og snakke om tingene i selskab med en mæglende dommer.
I New Zealand går de derimod mere direkte - og hårdhændet, så at sige - til værks for at spare virksomhederne dyre retsomkostninger: Armlægning! I hvert fald er en langvarig uoverenstemmelse mellem to mindre newzealandske mobilselskabet netop blevet bilagt ad den vej. Balladen, der omfattede et gensidigt økonomisk krav på en lille million kroner, fik de to chefer for henholdsvis TeamTalk og MCS Digital til at "mødes i ringen", umiddelbart før sagen kom for en domstol.
- Selvfølgelig var det surt at tabe, men ikke nær så surt som at betale en kæmpe advokatregning, sagde den besejrede part, administrerende direktør i TeamTalk David Ware, til Reuters umiddelbart efter afgørelsen.

Billedtekst:
Træn dine biceps og tag livet af et advokatkontor.

Mindre rig, men stadig rigest
Redmond: For fire år siden opnåede Microsoft-kanonen Bill Gates, i en alder af blot 43 år, at blive verdens rigeste person nogensinde. "Hvis hans formue fortsætter med at vokse med de nuværende 61 procent om året, vil Gates i 2004 være verdens første billionær i dollars", skrev den britiske avis Daily Telegraph dengang.
Ak ja, sådan kommer det næppe til at gå. Som det ses af illustrationen, er indholdet i papir-pengetanken svundet betragteligt siden foråret 1999, hvor formuen præcis rundede de 100 milliarder dollars.
Siden sidste år er det fortsat den gale vej - nærmere bestemt med 12,1 milliarder dollars É eller 23.000 dollars i minuttet É eller i minuttet omtrent, hvad en lavindkomst indbringer på et helt år!!! Ifølge bladet Forbes' års-hitliste over folks formuer er Bill Gates nu 40,7 milliarder dollars værd og dermed, trods alt, stadig verdens rigeste. Nummer to på listen er super-investoren Warren Buffett med en formue på 30,5 milliarder dollars.
På top-10 finder man derudover kun to it-personligheder, nemlig Gates' Microsoft-medstifter og gamle kollega Paul Allen på fjerdepladsen og Oracle-topchefen Larry Ellison på ottendepladsen.

Mysteriet om den døde kabelkortkobra
New York: Hvad er dette???
En indisk netværks-installation med indhold af en kobra, som et Nortel Networks-kabelkort har taget livet af! Eller er det?
En e-mail har gennem længere tid slanget sig mellem indbakkerne hos folk, der er beskæftiget inden for fiberoptik-branchen i almindelighed og Nortel Networks i særdeleshed og sat sit præg på produktivitetskurven. Nu er den også kommet telekom-nyhedstjenesten Light Reading i hænde. På Light Readings websted kan man ved selvsyn iagttage en lille billedserie hentet fra mailen, og med den som udgangspunkt er der nu startet en større diskussionsklub på webstedet.
For det er slet, slet ikke en kobra, anfører en læser, men derimod en sydamerikansk regnbue-boa (Epicrates Cenchria) - og i så fald er billedet jo heller ikke fra Indien. Nej, skriver en anden, det er den syd-indiske russell's viper - og for øvrigt er drabsvåbenet tydeligvis ikke et Nortel-kabelkort, men et Ericsson-kort fra en AXE-10 (blå!) switch.En bidragyder til debatten mener dog at vide, at Cisco har for vane at bruge "inferiøre" komponenter, såsom slanger i stedet for fiberoptiske kabler, for at banke priserne på deres udstyr i bund. Og sådan er der så meget É
Om ønsket, kan man sno sig ind i debatten på www.lightreading.com.

Foto: www.lightreading.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere